45-årig sigtes i sag om halloween-drab fra sidste år

En 45-årig mand er lørdag blevet varetægtsfængslet frem til 18. november og sigtet for drabet på den 71-årige Lone Søndergaard i Lyngby 31. oktober sidste år.

Manden blev anholdt fredag eftermiddag. Han nægter sig skyldig, men han ville gerne svare på spørgsmål i Retten i Helsingør.

Dørene blev dog lukket på anmodning fra anklager Helle Olesen. Derfor var det ikke muligt at høre hans forklaring, få flere oplysninger om den sigtede eller om hans forhold til den dræbte kvinde.

- Der er tale om en meget alvorlig sag. Og vi har nogle folk i den sigtedes omgangskreds, vi skal have afhørt. De skal ikke kende til sagens detaljer, sagde anklageren i retten ifølge Ekstra Bladet.

31. oktober sidste år tilkaldte Lone Søndergaard hjælp via en alarm til den kommunale hjemmepleje.

På kvindens adresse på Boulevarden i Lyngby fandt en hjemmehjælper efterfølgende den 71-årige kvinde død i lejlighedens entré. Det viste sig, at hun var blevet knivdræbt med adskillige stik i bryst- og halsregionen.

I over et år har der ikke været nyt fra politiet i sagen, og der foreligger ikke oplysninger om, hvad der nu har ført efterforskerne på sporet af den 45-årige mand.

Politiets teknikere kan ofte finde selv de mindste spor som fingeraftryk, spyt, blod eller hår, som kan bruges til at skabe en dna-profil på gerningsmanden.

Men efter drabet fortalte Nordsjællands Politi, at man ikke havde kunnet finde noget, der var godt nok til at gå videre med.

Lone Søndergaard boede alene og havde kun ganske lidt familie. Ifølge Ekstra Bladet var kvinden tidligere bibliotekar.

/ritzau/

 

Dagens Gossip