5 simple råd til at spare på benzinforbruget

Priserne for 1 liter af henholdsvis 92 blyfri og 95 blyfri ligger lige mellem 10 og 11 kr. Priserne har været en del højere oppe men er faldet som følge af de faldende oliepriser. Det har medført besparelser for alle bilejere, og det frigiver penge til andre udgifter. På trods af faldet i oliepriserne er der ingen grund til ikke at spare på benzinen, hvor du kan – det sparer både dig for penge og skåner miljøet.

Det skriver Samlino.dk, som er på banen med fem simple råd til, hvordan du sparer på benzinen:

• Ryd op i din bil
Hvor mange af os kører ikke rundt med lidt ekstra tøj og andre ting og sager, som tilføjer ekstra tyngde til bilen? Hvis du er en af de bilister, der kører rundt med lidt ekstra i bilen, bør du overveje at fjerne de mindst nødvendige ting – på den måde gøres bilen lettere, og benzinforbruget sænkes.

• Undgå tomgang
Vi går snart mod varmere tider, og hvem har ikke prøvet at holde parkeret med bilen i tomgang og airconditionen kørende på grund af varmen udenfor? Prøv i stedet at slukke for airconditionen, find en parkeringsplads i skyggen og rul vinduet ned, så du holder din bil naturligt afkølet, mens du venter i bilen. Dermed undgår du at brænde unødig benzin af.

• Drop tagboksen
Nogle bilister kører rundt med en tagboks på taget af bilen, men de bruger den kun sjældent. Hvis du eksempelvis kun bruger den, når du kører på ferie, bør du fjerne tagboksen, så snart du er kommet hjem fra ferie igen.  Tagboksen betyder nemlig, at din bil brænder mere benzin af, grundet dens indflydelse på tyngden af bilen.

• Bliv en bedre bilist
Når du kører aggressivt, bruger du ekstra meget benzin. Speederen i bund, hurtig acceleration og hyppig gearskifte kan øge dit benzinforbrug med over 33 %, hvis du kører på motorvej, og 5 % hvis du kører i et byområde. Ikke alene bruger du masser af unødige penge på benzin, når du kører aggressivt – du øger også risikoen for at blive involveret i en traffikulykke. Du vil vel ikke bruge din bilforsikring på noget, du kunne have gjort meget for at undgå vel?

• Undgå at køre over 80 km/t
De flest bilers benzinforbrug stiger markant ved hastigheder over 80 km/t. Derfor bør du så vidt muligt undgå motorvejskørsel, hvor hastighederne typisk ligger noget højere. Farthastigheden på landevejene er max 80 km/t, så hvis du bare overholder færdselsreglerne, sparer du på benzinforbruget og øger din og andres sikkerhed på vejene.

Husk på disse få og simple råd næste gang du sætter dig ind i bilen, og oplev hvordan dine udgifter til benzin falder! 

.

Dagens Gossip