5 store fejl du laver, når du gør rent

Nogle elsker det, andre hader det. Rengøring.

Men uanset, om du har en god rutine, som gør rengøringen til en leg, eller om det er noget, du bruger meget længere tid på at tage dig sammen til end rent faktisk at udføre, så er der nogle helt klare no-go’s når det kommer til rengøring.

LÆS OGSÅ: 7 gode grunde til at gemme kaffegrumsen

Hjemmesiden Goodhousekeeping.com har deres har talt med en rengøringsekspert, Carolyn Forté. Hun forklarer, at der er flere steder i hjemmet, som rigtig mange gør rent - men gør det helt forkert.

Her er 5 eksempler:

1. Glas og bestik
Har du opvasker, begår du sikkert den fejl, at du fylder den forkert. Men den går ikke, for hvis tingene står alt for tæt pakket sammen, bliver de slet ikke gjort lige meget rent.
Når det kommer til bestik, er det for det første vigtigt ikke at blande sølv og rustfrit stål i bestik-holderen. For hvis de rører hinanden, kan sølv-bestikket blive plettet, forklarer Carolyn Forté.
Desuden er det ikke smart at stille tingene oven på hinanden, for så kan vandet og sæben ikke nå de øverste ting.

LÆS OGSÅ: Sundhedsmyndigheder: Du skal skylle før du sætter opvasken i maskinen

2. Tæpper
Det dur ikke bare at sprøjte rengøringsmiddel direkte på pletten på dit gulvtæppe. Det kan nemlig gøre, at stedet bliver for vådt, hvilket skader tæppet.
I stedet skal du bare bruge et stykke stof, komme rengøringsmidlet på det, og forsigtigt duppe stedet, indtil pletten er væk. Gentag derefter med vand.

3. Vinduer
Rigtig mange begår den fejl, at de vasker vinduer, mens solen skinner. For så er det lettere at se skidtet.
Men hvis solen står lige ind på vinduet, bliver de alt for hurtigt tørre, og det resulterer i de der irriterende streger fra svaberen.
Carolyn Forté anbefaler, at du, på en overskyet dag, starter med at gøre hele vinduet - både glasset og rammen - rent med en børste, eller med børste-mundstykket til din støvsuger.
Og drop avispapiret, for det er noget rod, mener rengøringseksperten. Brug i stedet en mikrofiber-klud.

LÆS OGSÅ: Et simpelt matematik-trick: Sådan ganger du på et øjeblik uden lommeregner

4. Bruseforhæng
Det kan være fristende at anskaffe et nyt bruseforhæng, når det gamle er blevet klamt og fyldt med pletter på grund af fugten.
Men det kan sagtens gøres rent, siger Carolyn Forté.
Put det i vaskemaskinen, eventuelt sammen med nogle gamle håndklæder. Tilføj noget blegemiddel, og så er det så godt som nyt, og du har sparet pengene på et nyt forhæng.

LÆS OGSÅ: Sådan får du store bryster på under to minutter

5. Elektronik
Ikke nok med, at de bliver udsat for støvet i dit hjem, så sætter du også konsekvent dine fedtede fingre på telefonen, computeren, computermusen, din iPod og og din iPad. Derfor bliver de ekstremt hurtigt klistrede og småulækre.
Men Carolyn Forté vil kraftigt fraråde at bruge almindeligt rengøringsmiddel til at gøre dine små elektroniske dimser rene. En mikrofiberklud er det mest effektive til at rengøre skærmene. Og en tør klud bør anvendes, når de skal tørres af for støv.

 

Dagens Gossip