5 ting dit smil afslører om din personlighed

Undersøgelser viser, at betydningen af et smil afhænger af den sociale sammenhæng. Nogle smil er den bedste form for kommunikation og ’den korteste vej mellem to mennesker’, andre viser skjult svaghed.

Smil er måske den drivkraft, der får de sociale hjul til at køre. Men hvis du vil andet end at have det rart med andre mennesker, bør du læse her om de skjulte signaler i et smilende ansigt.

Her er 5 ting, som dit smil kan fortælle andre om dig og din personlighed:

1. Vil dit ægteskab holde?

Ægteskabelig lykke afhænger måske af, om du har let til smil. Ifølge en undersøgelse fra 2009 kan man, ved at se på gamle fotos af smilende mennesker, forudse, om de senere har fået succes i deres ægteskab.

I et studie har psykologer kategoriseret studerende på fotos i gymnasiers årbøger alt efter intensiteten i deres smil, (altså hvor mange muskler de bruger omkring munden og øjnene). Og de fandt, at ingen af dem, der havde det største smil, blev skilt senere i livet. Til sammenligning oplevede 25 procent af dem, hvis smil ikke var så stort, en skilsmisse.

Også barndomsbilleder viser lignende resultater. Et større smil afslører måske en glad attitude til livet, mener forskerne. Eller måske hænger det sådan sammen, at et større smil tiltrækker gladere partnere, hvilket så igen medfører lykkeligere ægteskaber

2. Hvor meget tjener du?

En teenagers smil kan forudse, hvor meget han eller hun vil tjene som voksen. Ifølge et studie, der i 2012 blev offentliggjort i tidsskriftet Proceedings of the National Academy of Science, havde glade teenagere en 10 procent højere indkomst, når de var 29 år, mens mere nedtrykte jævnaldrende tjente 30 procent mindre end gennemsnittet.

Ifølge forskning er smil og glæde er forbundet med færre bekymringer og mindre stress. Og færre bekymringer giver mere mental plads til at fokusere på arbejdsrelaterede opgaver.

3. Hvor fertil er du?

Flere undersøgelser peger på, at et sundt smil kan afsløre en generel sundhed. Og for kvinder kan et smil endda afsløre, i hvor høj grad hun er i stand til at blive gravid.

Læs også: 10 fertilitetsråd – spis dig gravid

Kvinder med sygdomme i gummerne er i gennemsnit to måneder længere om at blive gravide i forhold til kvinder, som har en sund mund. Det viste en undersøgelse fra 2009, som er offentliggjort i tidsskriftet Obstetrics and Gynecology. Usunde gummer er også forbundet til øget risiko for hjertesygdomme, diabetes, luftvejsproblemer og nyresygdomme.

4. Er du en fighter?

Der er også en fysisk sammenhæng mellem smil og styrke. Et studie viser, at kampsportsfolk, som er fotograferet inden en kamp, med større sandsynlighed taber kampen, hvis de smiler stort på billedet, end de sportsfolk, som ikke smiler på billedet.

Kampsport handler om dominans, og hvis man smiler, signalerer man mindre dominans og aggression.

Læs også: Derfor kan tandbørsten redde dit liv

Selv for et utrænet øje ligger der skjulte signaler i smil. Forsøgspersoner vurderede en sportsperson mere troværdig og behagelig, men mindre aggressiv og mindre fysisk dominerende, hvis de så ham smile.

5.Hvor magtfuld er du?

Smil er ikke bare udtryk for glæde. Et glad udtryk er også udtryk for social status. Et ældre studie har vist, at mennesker med meget magt smiler meget, når de føler sig glade. Det samme gælder i øvrigt for mennesker, som føler sig ligeværdige med andre. Derimod smiler mennesker med mindre social gennemslagskraft – uanset, hvordan de føler.

Disse resultater antyder, at magtfulde mennesker tillader sig det privilegium kun at smile, hvis de har lyst til det, mens mindre magtfulde mennesker bliver nødt til at smile for at gøre sig populære.

 

Dagens Gossip