5 ting du aldrig må putte i tørretumbleren

Skal. Skal ikke. Skal.

Du kender helt sikkert situationen, du har tømt vaskemaskinen for det rene tøj og overvejer, hvor meget af det, du kan smide i tørretumbleren. Hvis du har travlt, ryger det hele formentlig ind i tørretumbleren, og hvis du har god tid, sorterer du noget fra, som du i stedet hænger op.

Hvis du vil undgå, at din garderobe eller resten af familiens garderobe krymper eller bliver ødelagt af varmen, så har Goodhousekeeping lavet en liste over genstande, du aldrig må putte i tørretumbleren.

Læs ogsåNår du har læst dette, smider du aldrig dine avokadosten ud igen

1. Badetøj. Spandex er ikke gode venner med de høje temperaturer i tørretumbleren, og hvis badetøjet kommet ind i tørretumbleren, bliver det skrøbeligt og går i stykker.

2. Bademåtter og tæpper med gummibagbeklædning. Den praktiske gummi på bagsiden af din bademåtte smuldrer, hvis du smider den i tørretumbleren. Overophedet gummi kan også starte en brand i tørretumbleren.

3. Bh’er. Din bh tager skade af varmen og vil miste sin elasticitet og form, og så er bh’en vist mest til at smide ud. Læg istedet bh’erne til at tørre på en flade.

Læs også: Forsvinder din sok også i vaskemaskinen? Nu er sokkemysteriet løst

4. Løbesko. Nogle løbesko kan godt tåle en tur i vaskemaskinen, når svedlugten er for kraftig, men de kan ikke tåle tørretumblerens varme behandling, der vil få gummiet i skoene til at skrumpe, svække de steder hvor skoen er limet, ødelægge stødabsorberingen og efterlade dig med et par ubrugelige løbesko.

5. Alt med et vaskemærke, der advarer mod tørretumblere. Tjek altid vaskeanvisningen i dine ting, så er du på den sikre side. Som hovedregel bør ting af uld og silke ikke komme i tørretumbleren, men der er også mange andre slags tøj, der heller ikke skal ind i varmen. Det kan være svært at vurdere med det blotte øje, så læs på vaskeanvisningen, måske tåler dine ting kun rensning eller lufttørring.

Følg Dagens Tips og Tricks for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip