5 ting enhver mor er nødt til at lære sin søn

Drenge vil altid være drenge. De har typisk travlt med at lege og hygge sig, mens huslige pligter og menneskelige kvaliteter interesserer dem knap så meget.

I en travl hverdag kan det være nemmere for en mor at samle sønnens vasketøj op, rede hans seng og bære hans tallerken ud end at få ham til at udføre opgaverne selv.

Så slipper den hårdtpressede mor for brok og sjusk. Men sønnen lærer til gengæld ikke at hjælpe til eller at tage ansvar for sine ting.

Læs også: Kan du spotte 11 alvorlige farer for barnet på billedet?

Det samme gælder på en lang andre områder, især måden man opfører sig på overfor andre. Hvordan skal ens sønner blive omsorgsfulde, kærlige, hjælpsomme og respektfulde, hvis de aldrig skal hjælpe andre eller sige tak?

Det amerikanske husmodersite Goodhousekeeping har spurgt en række mødre, hvad der er det vigtigste at lære sine sønner, inden de drager ud i verden.

1. Ryd op efter dig selv. Det giver sig selv, der er ingen (udover ens mor), der gider at rydde op efter andre - kommende kærester og kone gider slet ikke. Vasketøj skal i vasketøjskurven, opvask skal i opvaskemaskinen osv osv.

2. Vis respekt. Sønner skal lære, at de ikke må slå nogen, hverken piger eller drenge. De skal også kunne sige tak, mens de kigger vedkommende i øjnene, hvad enten de har modtaget en gave eller været gæst hos en legekammerat. 

Læs også: Ny forskning: Derfor må du aldrig slå dit barn

3. Følg hjertet. Lær din søn at lytte til sig selv, hvad har han lyst til, hvad drømmer han om? Uanset hvad han ønsker eller drømmer om, kan han få det, hvis han forsøger og forsøger.

4. Bliv sur. Det er okay at blive sur, når man støder på udfordringer i livet. Men man skal også vide, hvordan man håndterer sin vrede, så den ikke går ud over andre.

5. Vær en god ægtemand. En gift mand har ikke bare ansvaret for at være god ved sig selv, men også ved sin kone. Når man er i et parforhold giver og tager man, og har pligt til at arbejde på problemer. 

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip