5 tips til at komme videre, hvis du stadig elsker din ekskæreste

25/09/2015 14:18

Redaktionen

Nyheder

Mest læste i dag

Det er aldrig let, når et forhold slutter. Men hvis du stadig har stærke følelser for din tidligere partner, er det endnu mere vanskeligt.

Her er ifølge Psychology Today fem råd, som forhåbentlig kan hjælpe dig, hvis du stadig elsker din ekskæreste.

1. Stop kontakten.
Selvom det kan være fristende at beholde ekskæresten i dit liv, er det en dårlig idé. Det er overvældende at give fuldstændig slip på en person, der har været så vigtig i dit liv, men det er det bedste for dig. Det kan godt være, at I kan have et venskab på sigt, men ikke i den første tid efter bruddet.

2. Slip Fantastien.
Mange indser ikke, at en stor del af den smerte, de føler ved et brud, ikke har noget at gøre med det egentlige forhold. Der er altid en grund til at forhold slutter. De fleste vil ikke have forholdet tilbage, som det i virkeligheden var. Men de sørger over det forhold, som de tror, de kunne have haft.

3. Slut fred med fortiden.
Det er naturligt og sundt at blive vred, når nogen behandler dig dårligt, eller gør noget, der sårer dig. Men hvis du holder fast i vreden fra din fortid, tager du den med ind i din fremtid. Tilgivelse handler ikke om, at lade nogle slippe af sted med noget - den handler om din følelsemæssige frihed.

Læs mere: Marie troede, hun var færdig med sin ekskæreste - men så hørte hun lyde fra loftet

4. Accepter, at du stadig elsker ham eller hende.
Det er aldrig forkert at elske nogen. Men det er væsentligt at erkende, at kærlighed i sig selv ikke altid er nok til at få et forhold til at fungere. Somme tider er den eneste måde at give slip på at elske nogen nok til, at du ønsker det bedste for dem.

5. Elsk dig selv højere.
I sidste ende handler det at komme ud af et forhold, der ikke fungerer, først og fremmest om at elske dig selv. Du skal tro på, at du fortjener at være i et velfungerende og givende forhold med en partner, der behandler dig godt. 

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler: