5 vaner, der kan stå imellem dig og økonomisk succes

Samlino.dk

|

22/07/2014

Dagens topnyheder

For mange personer i det vestlige civiliserede samfund står økonomisk succes som et mål for vores eksistens. Hvem går ikke og drømmer om at kunne købe de ting, vi har brug for og lyst til uden at skulle bekymre sig over konsekvenserne? Problemet er dog, at vejen til økonomisk succes typisk er belagt med forskellige former for forhindringer. Nogle af disse forhindringer kan vi selv være skyld i, og det kan derfor være god ide at tage et kig på disse fem dårlige vaner, der kan stå imellem dig og økonomisk succes.

Få bugt med dit overforbrug
Det er ikke et helt fremmed fænomen, at en del danskere lever over evne; altså forbruger mere end indkomsten rækker til. I denne situation er ligningen ganske simpel: enten forbruger du kun med de midler, du har til rådighed, ellers kommer du til at betale for din gæld. For mange danskere er særligt det hyggelige fænomen at gå på shopping grundlag for overforbrug. Det giver en umiddelbar følelse af velvære, men det er sjældent de helt nødvendige varer, der ender i bunden af posen.

For at kunne kontrollere forbruget er  budgettering nøglen til succes. Har du øje for økonomistyring, eller får du sat dit budget i system, er det simpelt at holde overblikket ved lige. Der forekommer nemlig ikke ret mange justeringer, når først økonomien er sat i system. Hvis du ikke er i besiddelse af økonomitække, og forekommer hele den verden uoverskuelig for dig, er det vigtigt, at du søger hjælp med budgetteringen, hvis du har tendens til at overforbruge. Det er naturligvis også en mulighed at forøge indkomsten, men hvis dette ikke forekommer sandsynligt, er det et nødvendigt skridt at få styr på overforbruget.

Få dine tanker ført ud i livet
Mange af os har tanker  og drømme om at få sat gang i økonomien på den ene eller anden måde. Det kan være at få taget den uddannelse, man går og overvejer, få søgt et nyt job eller at tage tyrene ved hornene og bede chefen om lønstigning. Distancen mellem tanke og handling kan desværre ofte forekomme meget lang, og derfor forbliver mange af vores drømme netop kun dette. Går du med tanker og drømme om, hvordan du kan forbedre din økonomiske situation, så få vekslet disse til reelle handlinger, således du forbedre dine egne muligheder for succes. Du kommer ingen vegne ved blot at gå med overvejelserne, så bliv beslutsom og tag aktiv handling.

Få kontrol over dine laster
Dårlige vaner, uheldige tendenser og irrationelt handlingsmønstre kan også stå i vejen for din økonomiske succes. Set fra et økonomisk perspektiv kan enhver last være spild af tid og penge. Skal du altid have et glas rødvin efter arbejde, henter du ofte take-away til aftensbordet eller skal der en pose Haribo på bordet når fjernsynet bliver tændt, så kan det mærkes på privatøkonomien. Man kan naturligvis have kontrol over sine laster, således man også økonomisk kan kontrollere sine irrationelle forbrugsmønstre. Dog kan laster på den anden side også tage kontrollen fra os, og i disse tilfælde er det vigtigt at finde en vej ud af lasterne. Vejen til økonomisk succes bliver ofte skabt ved mådehold og rationalitet, så mindsk dine laster hvis du besidder nogle, og forbedre din økonomiske situation. 

Få overblik over dine udgifter
Selvom du ikke nødvendigvis lever over evne, så er det altid en god ide at holde styr på dine udgifter. Hvad koster din bolig med alt inkluderet, hvad bruger du på mad, og hvor mange penge bruger du i din fritid? Ofte kan man sætte cirkatal på disse områder, men for at opnå økonomisk succes er det essentielt, at man har det fulde overblik over de penge, man spenderer. Det kan gøre dine økonomiske mål langt mere klare, når du er i fuld kontrol. Der findes i denne moderne tidsalder flere apps, der kan hjælpe dig til at holde styr på dine udgifter, eller du kan gøre det på den gammeldags facon. Metoden er ikke det vigtigste, det er den fulde kontrol over din økonomi.

Lån penge så billigt som muligt
På trods af at økonomisk succes jo er lettest at opnå hvis man ikke skylder for mange penge væk, så er det en realitet, at denne luksus kun er for de færreste af os. Derfor er det yderst relevant, at når man skal låne penge, skal det gøres så billigt som overhovedet muligt. Har man eksempelvis behov for et forbrugslån, er det et vigtigt skridt i forhold til målet om økonomisk succes, at man finder frem til det billigste. Du skal være opmærksom på termet ÅOP, hvilket er de årlige omkostninger i procent, som det koster dig at have lånet på årlig basis. Med det forkerte valg kan de årlige omkostninger i procent være et dyrt bekendskab, så hold øje med denne faktor, når du læser det med småt. Det kan være en god idé at besøge sammenligningsportaler som samlino.dk og mybanker, der har det fulde overblik over de finansielle markeder, så du nemt kan finde frem til de billigste produkter.

Overvej en højrentekonto 
Har du på den anden side lidt penge i hånden kan du med fordel overveje en højrentekonto, hvor dine penge kan yngle. Det er altid rart at have penge, og det er om muligt endnu mere behageligt, når disse kan formerer sig af sig selv. Ved at finde frem til den bedste højrentekonto, kan du altså få mest ud af dine hårstjente penge. Også her kan du med god fordel anvende sammenligningsportaler, som kan hjælpe dig i søgen efter den bedste rente. Du kan sammenligne renten på indlån her.