Det politiske Washington DC står på tæerne for at følge begivenhederne på talerstolen i Kongressen i den amerikanske forbundshovedstad.
Både politikere, embedsmænd og pressen.
For Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, taler her efter invitation fra Kongressens republikanske flertal, der er gået uden om præsident Barack Obama og har inviteret Netanyahu til at tale om sin modstand mod en atomaftale med Iran.
- Jeg beklager dybt, hvis nogle tolker det politisk. Det er ikke min hensigt. Alliancen mellem Israel og USA har været og må forblive hævet over politik, siger premierministeren.
Men politisk var det alligevel. For 50 demokratiske medlemmer af Kongressen har valgt at vise deres utilfredshed med invitationen uden om Obama og boykotter premierministerens tale.
Af Kongressens 535 medlemmer er 232 demokrater.
- Vi sætter pris på alt det, præsident Obama har gjort for Israel. Noget af det kendes vidt omkring, siger Netanyahu videre om den demokratiske præsident.
Premierministeren havde på forhånd bebudet, at han ville tale om Irans atomprogram, som USA og de andre stormagter forhandler med Iran om for at få under kontrol.
Men Netanyahu stoler ikke på en forhandlet løsning.
- Jeg føler mig forpligtet til at tale om Irans stræben efter at få atomvåben, hvilket kan true Israels eksistens, siger Netanyahu i Kongressen.
- Irans øverste leder udspyer det gamle antisemitiske had med den nyeste teknologi, fortsætter han.
Det er de permanente medlemmer af FN's Sikkerhedsråd samt Tyskland, der arbejder på at få Irans atomprogram under kontrol.
Planen er, at der skal laves en rammeaftale senest den 31. marts, og inden 1. juli skal der så ligge en egentlig aftale om atomprogrammet klar.
- Hvis den aftale, der nu forhandles om, accepteres af Iran, så vil den ikke hindre Iran i at udvikle atomvåben - den vil være en garanti for, at Iran får dem, mange af dem, siger Netanyahu, der mener, at Iran er "så radikalt som nogensinde".
Israel har dyb mistro til Iran. Netanyahu tvivler på, at sanktioner kan afholde Iran fra at få atomvåben, og han har ikke udelukket en militær løsning, hvis Iran kommer for tæt på et atomvåben.
Både USA og Israel har således erklæret, at Iran ikke må få atomvåben, men deres bud på, hvad der skal gøres for at undgå det, er forskellige.
/ritzau/Reuters