50 dræbt af selvmordsbombe ved hospital i Pakistan

En selvmordsbombe har dræbt mindst 50 og såret omkring 50 andre på et hospital i Baluchistan-provinsen i Pakistan, hvor en gruppe mennesker var samlet efter drabet på en fremtrædende advokat.

Det siger Noor Ahmed, som er overlæge på det ramte hospital, til det pakistanske medie Dawn:

- Jeg kan bekræfte, at 53 mennesker indtil videre er blevet dræbt under dagens bombeeksplosion.

Andre medier, herunder den britiske tv-station BBC, melder om dødstal på over 60.

Islamisk Stat har taget skylden for angrebet, skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

Blodige tv-billeder fra stedet viser døde mennesker liggende på jorden. Chokerede mennesker græder og trøster hinanden mellem blodpøle og knust glas.

Eksplosionen skete i Quetta, da advokater og journalister samt familie og venner til den dræbte advokat, Bilal Anwar Kasi, var samlet på hospitalet for at sørge, oplyser kilder og lokale embedsmænd.

Kasi blev tidligere på dagen skudt og dræbt af ukendte gerningsmænd uden for sit hjem, da han var ved at tage på arbejde, siger øjenvidner.

En højtstående embedsmand i bystyret i Quetta sagde tidligere til nyhedsbureauet AFP, at også to kameramænd er blandt de dræbte. De befandt sig på hospitalet for at rapportere om den fremtrædende advokats død.

Quetta er hovedby i Baluchistan, en provins i det sydvestlige Pakistan, der gennem nogen tid har været præget af sekterisk vold mellem sunni- og shiamuslimer samt et separatistisk oprør.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip