50 lande i opgør med bankhemmelighed: Danmark er med

Den danske skatteminister har onsdag sat sin underskrift på en aftale, der skal sætte en stopper for bankhemmelighed og skatteunddragelse på tværs af landegrænser.

Det oplyser skatteminister Benny Engelbrecht (S) til Ritzau fra Berlin, hvor han sammen med de ansvarlige ministre fra 49 lande har givet grønt lys til, at oplysninger om borgeres og virksomheders bankaktiviteter landene imellem kan udveksles automatisk.

- Den her aftale er et ekstremt vigtigt skridt i bekæmpelsen af aggressiv skatteplanlægning. En aftale, der forhindrer, at penge og aktiver bliver flyttet til skattely, siger Benny Engelbrecht.

Aftalens parter omfatter blandt andre de 28 EU-lande samt kendte skattely som Schweiz, Liechtenstein og Cayman Islands.

Den er kommet i stand to uger efter, at EU-landene blev enige om en lignende aftale om automatisk udveksling af oplysninger om ikke blot de renter, borgere får tilskrevet, men også fra 2017 oplysninger om selve indeståendet i bankerne, og hvad der ellers måtte gemme sig bag renten.

Det er målet at få så mange lande som muligt til følge trop og underskrive onsdagens aftale. Tilsammen har flere end 85 lande og jurisdiktioner tilkendegivet, at de vil med i kampen mod skattespekulanterne.

- Der er rigtig mange lande, som endnu ikke har skrevet under på aftalen. Danmark er blandt de såkaldte early adopters, og det er jeg glad for. Men det er klart, at vi skal lægge pres på andre lande, for at også de kommer med i aftalen, siger Benny Engelbrecht.

- I sidste ende er målet, at dette skal blive en global standard for, hvordan vi udveksler informationer med hinanden og derved bekæmper skattely, siger han.

Skatteministeren peger på, at EU-Kommissionen opgør skatteunddragelse med baggrund i skattetænkning alene i EU til omkring 1000 milliarder euro.

- Det er vanskeligt at komme med et præcist bud, men det er i hvert fald ikke et skævt tal. Og det viser tydeligt, at problemet har et stort omfang, siger Benny Engelbrecht.

De lande, der nu har skrevet under på aftalen, har vedtaget senest at implementere den automatiske udveksling af bankoplysninger i 2017.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip