50 mand sendt af sted for at patruljere over Baltikum

Onsdag formiddag tog 50 mand af sted fra Flyvestation Skrydstrup med kurs mod Siualiai i Litauen, hvorfra de skal varetage fly-afvisningsberedskabet for de tre baltiske lande. Det er fjerde gang, at danske F-16 kampfly indsættes i den opgave, som har sin baggrund i, at de baltiske lande ikke selv har kapacitet til at varetage opgaven. Derfor har de øvrige NATO-lande, siden de baltiske lande blev medlem af NATO i 2004, skiftedes til at holde vagten i perioder af fire måneder. Sidst Danmark varetog opgaven var i de sidste fire måneder af 2011 sideløbende med konflikten i Libyen. Den samme opgave blev også løst i 2009 og 2004.

Flyene skal fra Litauen kunne gå på vingerne med kort varsel for at identificere ukendte radarmål eller assistere civile eller militære fly ved for eksempel tekniske vanskeligheder. Opgaven, der skal løses, er den samme som danske kampfly varetager i Danmark året rundt, men de baltiske landes nærhed til Rusland betyder dog erfaringsmæssigt en større trafik af militære fly, der typisk skal identificeres visuelt af piloterne.

Fire danske F-16 indgår i missionen, som formelt overdrages til Danmark den 4. januar.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip