500 turister evakueres fra jordskred i Nepal

Omkring 500 vandrere og guider fra Europa og Indien blev mandag evakueret med helikopter i Nepal efter et voldsomt jordskred, der indtil nu har kostet 33 mennesker livet.

Jordskreddet fandt sted lørdag morgen lokal tid i det nepalesiske Sindhupalchowk-distrikt, og 130 personer er endnu ikke blevet fundet. De frygtes at være fanget i muddermasserne.

De europæiske vandrere var på vej tilbage til den nepalesiske hovedstad, Kathmandu, efter at have vandret i Tibet. Tung regn resulterede i et stort jordskred, og turisterne strandede hen over weekenden i byen Tatopani ved grænsen mellem Nepal og Tibet.

- Vandrerne var bange og fortumlede, men er nu meget lettede, siger talsmand Yog Raj Kandel fra Airlines Operators Associations, der er en nepalesisk brancheorganisation for lokale flyselskaber, til Reuters.

Jordskreddet skete nær grænsen til Indien, og i nabolandet frygter myndighederne nu flodoversvømmelser. Der er derfor blevet evakueret mere end 400.000 personer i det østlige Indien.

Det er i øjeblikket højsæson for vandring i Himalaya, hvor tusindvis årligt strømmer til for at prøve kræfter med verdens højeste tinder.

Nepal, der er et af verdens fattigste lande, har 14 bjerge over 8000 meter, herunder Mount Everest, og er meget afhængig af turisme. Turismeindustrien udgør fire procent af landets BNP.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip