50.000 gæster trodser regnen ved Roskilde Festival

27/06/2015 20:33

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Som forårskåde køer, der kommer på græs, er flere tusinde gæster lørdag løbet ind på campingpladserne ved Roskilde Festival i forbindelse med åbningen.

Selv om mange har stået og ventet flere dage på at komme ind til festivalen, er åbningen forløbet lige efter bogen, fortæller Christina Bilde, talskvinde for Roskilde Festival.

- Det er gået forrygende. Omkring 50.000 personer er kommet ind, siger hun en times tid efter åbningen af campingområdet.

- Det er fantastisk at se så mange mennesker, der står og venter på at komme ind. Og endnu mere fantastisk at se, når folk løber ind over pladsen. Efter de første tyve minutter er pladsen indtaget, og folk er ved at bygge deres lejre op.

Mens åbningen er gået lige efter festivalbogen, har vejret ikke just været til den heldige side.

I løbet af dagen har det således regnet en smule, hvilket det fortsat gør lørdag eftermiddag, fortæller Christina Bilde.

- Men det er ikke noget, der har lagt en dæmper på stemningen. Det er selvfølgelig ærgerligt, når der skal sættes et telt op på våd grund, men folk er generelt glade, siger talskvinden.

Fra lørdagens åbning og frem til onsdag vil de såkaldte opvarmningsdage finde sted på festivalen.

Allerede lørdag aften spilles der musik på festivalen, da der de næste dage vil være koncerter på en række mindre scener, inden portene til den indre festivalplads åbner onsdag kl. 17.00 sammen med starten på det officielle musikprogram.

Sammenlagt vurderer Christina Bilde, at der er blevet solgt mellem 90.000 og 100.000 billetter til dette års Roskilde Festival. Det inkluderer blandt andet endagsbilletter.

Hos Midt- og Vestsjællands Politi oplyser kommunikationsansvarlig Carsten Andersen, at åbningen af festivalen er forløbet fint og uden problemer set fra politiets side.

/ritzau/