51-årig tiltalt for ulovlig deling af tv-signaler: Det var ren terapi

Retten i Sønderborg har i dag taget hul på en sag om deling af tv-signaler, hvor en 51-årig mand (EW) fra Sønderborgs vestlige opland er tiltalt for ulovligt at have delt tv-signaler med omkring 300 aftagere i det sønderjyske område. Sagen, der har kørt for retten i et halvt års tid, vurderes som en af de største af sin art hidtil i Danmark.

Foran domsmandsretten i dag nægtede EW sig skyldig, mens anklagemyndigheden vil have EW dømt efter en paragraf for krænkelse af ophavsrettigheder, hvor straffen under særligt skærpende omstændigheder er fængsel i op til seks år.

EW erkendte i formiddag, at han har hjulpet et sted mellem 200 og 300 personer til at se tv fra Canal Digital og Viasat samt i mindre omfang den tyske udbyder Premiere. Men, forklarende han, det var ikke for egen vindings skyld, nærmest en form for terapi for ham selv, der har været invalidepensionist i mange år.

Der har i et vist omfang været penge mellem EW og aftagerne, forklarede han i retten, men det var primært til køb af teknisk udstyr såsom paraboler og recieverbokse. I en række tilfælde har EW dog taget betaling for servicering, opdatering af udstyr og lignende; penge som han ifølge sin egen forklaring har brugt til at investere i nyt IT-udstyr.

Sagen forsætter med afhøring af vidner i eftermiddag og i morgen. Dommen forventes også at blive afsagt i morgen.

 

FAKTA:

I efteråret har omkring 30 sager med aftagere af Tv-signaler via EW været behandlet i Retten i Sønderborg. Fire sager verserer i andre retskredse.

I fem tilfælde er tiltalte blevet frifundet.

En enkelt sag afventer sin afgørelse.

I resten er de dømte blevet idømt bøder på op til 17.500 kr.

Lige nu ligger yderligere 73 på bordet hos politiets jurister og afventer vurdering af tiltalespørgsmålet.

 

 

Dagens Gossip