51 mennesker døde i oversvømmelser i Burundi

Mindst 51 mennesker er natten til mandag omkommet efter omfattende oversvømmelser og mudderskred i byen Bujumbura, der er hovedstad i det centralafrikanske land Burundi.

Det meddeler landets sikkerhedsminister.

- Styrtregnen, der faldt i løbet af natten, har skabt en katastrofe, Vi har allerede fundet 51 mennesker, som blev dræbt, da deres huse enten kollapsede eller blev skyllet væk af vandmasserne, siger Gabriel Nizigama.

Han siger, at begravelserne af ofrene allerede begynder mandag, da der ikke er plads nok til dem i hovedstadens lighuse.

Ifølge politiet er hundredvis af huse blevet ødelagt og flere end 100 personer er sårede i Bujumbura, der ligger på den nordøstlige side af Lake Tanganyika.

Huse i de fattigste dele af byen er ofte bygget af ringe materiale, som hurtigt bliver ødelagt af styrtregn og mudder.

Gabriel Nizigama besøgte katastrofeområdet sammen med andre ministre mandag, og han lover mad og nødhjælp til dem, der har mistet deres huse. Samtidig siger han, at regeringen ville stå for omkostningerne til begravelserne samt til nye huse.

Styrtregnen faldt tungt over Bujumbura i 10 timer i træk natten til søndag, og det forårsagede strømafbrydelser flere steder i byen.

Vejen, der fører fra hovedstaden til nabolandet Rwanda, blev blokeret af et mudderskred, mens en bro på vejen til Den Demokratiske Republik Congo blev skyllet væk af vandmasserne.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip