52 % af danskerne køber julegaver på nettet

I den travle juletid er nethandlen med til at gøre danskernes jul lidt mindre stresset. Det viser en ny undersøgelse, som TNS Gallup har udarbejdet for Post Danmark.

- Mange ser nethandlen som en mulighed for at købe julegaverne, når det passer ind i et ofte tæt pakket juleprogram. Netbutikkerne har jo åbent døgnet rundt, og indkøbene kan klares i ro og mag hjemme fra stuen, mens pakkerne bliver bragt lige til døren eller nærmeste posthus eller postbutik, siger Lars Kaspersen, Kommunikationschef i Post Danmark.

I undersøgelsen svarer 52 % af danskerne, at de regner med at købe julegaver på nettet. Særligt aktive er de 35-49-årige, hvor 64 % forventer at købe en eller flere julegaver på nettet. Men køb af julegaver på nettet er ikke kun noget for de yngre generationer; blandt danskere over 65 år svarer hele 38 %, at de køber nogle af årets julegaver i netbutikkerne.

- Der har været godt gang i pakkerne den sidste måneds tid. Først skulle butikkerne have fyldt op på hylderne til julehandlen, og nu kan vi se, at danskerne er begyndt at købe årets julegaver, som netbutikkerne sender af sted i stor stil. Vores undersøgelse viser, at det i år særligt er bøger, elektronik, legetøj og musik, som er på vej ud under juletræerne, siger Lars Kaspersen.

Hos Post Danmark ser man frem mod den kommende tid op mod jul, der byder på nogle af årets største pakkedage. På enkelte dage har pakkebuddet op mod dobbelt så mange pakker med ud i forhold til normale dage.

 

Dagens Gossip