55-årige Susanne Føns taber kamp mod Vejle Kommune

55-årige Susanne Føns har i fire år kæmpet med Vejle Kommune, som ikke vil tilkende hende førtidspension.

Susanne Føns har fået utallige diagnoser og har ingen erhvervsevne tilbage. Derfor er hun alvorligt syg – både fysisk og psykisk, skriver Fagbladet 3F.

Jobcentret i Vejle bestilte i juni måned i år en psykiatrisk speciallægeundersøgelse og den viser, at Susanne Føns intet kan og der er ingen mulighed for behandling.

Nu sender jobcentret hende alligevel i et toårigt ressourceforløb. Her skal en kontaktperson blandt andet hjælpe hende til gode spisevaner, fremgår det af indstillingen.

Susanne Føns har tidligere arbejdet som postsorterer hos Post Danmark. Men de tunge løft har gjort, at hun er nedslidt.

Bliv ven med Dagens Vejle - Altid gratis nyheder

Psoriasisgigt, slidgigt med diskusskade i nakken, golf-tennisalbue i begge arme, smerter alle steder i kroppen og diabetes. Psykisk har hun fået det værre og værre: Depression, generaliseret angst og forstyrret personlighedsstruktur, lyder diagnoserne.

Og Susanne Føns blev sygemeldt 10. januar 2007 og Vejle Kommune stoppede sygedagpengene i januar 2008. Hun og ægtefællen blev derefter ramt af dårlig økonomi. Sidste år måtte de sælge deres hus.

For halvandet år siden døde deres 24-årige søn af hjertestop. De har tidligere mistet en spæd søn.

- Vi havde ikke råd til vores søns begravelse og har kun med nød og næppe klaret os ved at låne. Vi føler os trådt på og har haft mange nedture, fortæller Allan Føns til Fagbladet 3F.

Socialrådgiver i 3F Henrik Jensen mener, at Vejle Kommune misbruger den nye fleksjob- og førtidspensionsreform til at parkere alvorligt syge på ressourceforløb i stedet for at visitere til fleksjob eller tilkende førtidspension.

Arbejdsmarkedschef Michael Petterson i Vejle Kommune har ingen kommentarer til den aktuelle personsag.