55 irakiske soldater dræbt i selvmordsangreb i Ramadi

Den militante gruppe Islamisk Stat (IS) har angiveligt udført to selvmordsangreb med bilbomber mod den irakiske hær nær byen Ramadi i det vestlige Irak.

Mindst 55 irakiske soldater og regeringsvenlige stammekrigere er blevet dræbt i angrebene, rapporterer Al Jazeera onsdag.

Det første angreb fandt sted tidligt tirsdag morgen, da adskillige selvmordsbombere angreb et af den irakiske hærs hovedkvarterer i det nordlige Ramadi og dræbte 30 soldater og krigere.

Ramadi blev generobret af de irakiske sikkerhedsstyrker for tre uger siden, men Islamisk Stat står stadig stærkt især i den østlige del af byen.

Ifølge de irakiske sikkerhedsstyrker bruger Islamisk Stat familier som menneskelige skjolde under de igangværende militære operationer.

Tirsdag middag slog den militante gruppe angiveligt til igen - denne gang mod en kaserne på grænsen til byen al-Baghdadi vest for Ramadi. Her blev 25 soldater og stammekrigere dræbt.

Voldsomme kampe med de irakiske soldater og luftangreb fra den amerikanskledede koalition forhindrede dog de militante fra IS i at komme ind i al-Baghdadi, rapporterer Al Jazeera.

Angrebene sker dagen efter, at irakiske sikkerhedsstyrker fandt en massegrav i Ramadi, der menes at indeholde de jordiske rester af omkring 40 mennesker, som blev ofre for Islamisk Stat.

Befrielsen af Ramadi for tre uger siden ses som en af de mest betydelige sejre for regeringsstyrkerne, efter at de flygtede fra byen i maj sidste år.

Islamisk Stat vandt kontrol over næsten en tredjedel af Irak i 2014.

/ritzau/

 

Dagens Gossip