57 dræbt i regeringsstøttet offensiv nær oprørsby i Yemen

Skrevet af admin

11/03/2016

Mest læste i dag

Mindst 57 mennesker blev dræbt fredag, da Yemens regeringsvenlige styrker vandt terræn omkring landets tredjestørste by, Taez. Byen har været under belejring af oprørere i flere måneder, oplyser embedsmænd.

Styrkerne fik luftstøtte fra den Saudi-ledede militære koalition, da de tilbageerobrede flere områder i byens vestlige og sydlige forstæder. Det fortæller guvernør Ali al-Maamari.

- Det lykkedes styrkerne at genåbne vigtige veje, som houthierne (shiamuslimske oprørere støttet af Iran, red.) har haft blokeret i ni måneder, siger guvernøren fra sit eksil i Saudi-Arabien.

Han vurderer, at genåbningen af vejene give mulighed for, at humanitær og medicinsk hjælp kan nå frem til omkring 200.000 belejrede indbyggere.

De 57 mennesker blev dræbt af luftangreb og i sammenstød med regeringsvenlige styrker. Ifølge kilder i hæren er 37 af de dræbte personer oprørere, mens seks er civile, og resten er krigere fra styrkerne.

Taez, der fortsat er kontrolleret af oprørere, ligger mellem oprørernes hovedstad, Sanaa, og den sydlige havneby Aden, som regeringsstøttede styrker vandt tilbage fra houthierne i juli.

I november annoncerede styrker, som er loyale over for præsident Abedrabbo Mansour Hadi, en større offensiv i et forsøg på at bryde belejringen af Taez.

Ifølge FN er flere end 6100 mennesker - omkring halvdelen af dem civile - blevet dræbt i Yemen, siden den Saudi-ledede koalition indledte sine luftangreb i landet i marts sidste år.

/ritzau/AFP