59-årig politimand dømt skyldig: Ubehagelige forsøg på at kysse på kvinder og gramse på dem

Skrevet af Emil Martesen

01/12/2023
Foto: Presse-fotos.dk / OBS: Genrefoto
Foto: Presse-fotos.dk / OBS: Genrefoto
Den 59-årige politimand er dømt skyldig.

Dagens topnyheder

I Hillerød Byret er en 59-årig politiassistent blevet dømt for blufærdighedskrænkelser mod to kvinder.

Sådan lyder meldingen fra Presse-fotos.dk via B.T.

Episoden kaster lys over de alvorlige anklager mod en betroet offentlig tjenestemand. Politibetjenten, hvis identitet forbliver anonym, har modtaget en dom på 20 dages betinget fængsel og er blevet afskediget fra sin stilling, en afgørelse han har valgt at anke.

Den dømte har ifølge anklagerne udsat to kvinder for uønskede seksuelle tilnærmelser. I det ene tilfælde forsøgte han at kysse en kvinde mod hendes vilje, og i det andet tilfælde klappede og aede han en anden kvinde på bagdelen under et vejsyn i oktober 2021. Disse handlinger, som fandt sted i Jægerspris, har ført til hans nuværende dom.

Yderligere to kvinder har anklaget politimanden for lignende overgreb, men i disse tilfælde var der ikke tilstrækkelige beviser til at føre til en domfældelse. Anklageskriftet afslører, at manden har været tiltalt for at have krænket fire kvinder i perioden fra 2017 til 2023, og han har været suspenderet siden tiltalen.

Situationen i Frederikssund Kommune var så alvorlig, at de kvindelige ansatte havde indgået en aftale om aldrig at være alene med politimanden, efter at han havde udvist upassende adfærd.

Men det stopper ikke her.

En afdelingsleder oplevede selv mandens tilnærmelser, da han forsøgte at kramme og kysse hende på munden på hendes kontor. En nyansat kvinde rapporterede også om en hændelse på en tjenesterejse, hvor politimanden jagtede hende og forsøgte at kysse hende på munden, kramme hende, og stikke tungen ind i hendes mund. Hun beskrev, hvordan hun fumlede med sin hotelnøgle i et desperat forsøg på at undslippe ham, en oplevelse der efterlod hende med kvalme og en følelse af magtesløshed.