599 afviste asylansøgere er sendt hjem i 2014

Et stort antal afviste asylansøgere blev sendt hjem i 2014. I alt 599, viser Rigspolitiets nye udsendelsesredegørelse. Det er det tredjehøjeste antal udsendelser i de sidste ti år.

De fleste af de afviste asylansøgere er udsendt til Afghanistan, Serbien og Kosovo.

Ifølge justitsminister Mette Frederiksen (S) gør regeringen en stor indsats for, at personer, der har fået afslag på asyl, bliver sendt hjem.

- Vi har lige åbnet et særligt udrejsecenter, som kommer til at sætte yderligere skub i udsendelsesarbejdet. Jeg er tilfreds med, at antallet af udsendelser i 2014 er på det tredjehøjeste niveau set over de seneste ti år.

Redegørelsen viser, at 1690 afviste asylansøgere venter på at blive sendt ud af landet. Også det tal er det højeste i 10 år.

Antallet af asylansøgere var i 2014 rekord højt. I alt 14.815 mennesker søgte asyl i Danmark, og det er næsten en fordobling i forhold til 2013.

Afviste asylansøgere skal som udgangspunkt udrejse frivilligt. De, der ikke gør det, skal sendes ud med politiets hjælp.

Rigspolitiet har i 2014 set en stigning i antallet af sager, hvor udsendelse er under forberedelse eller allerede er planlagt.

Men de må indstilles på grund af, at klager til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, FN's Menneskerettighedskomité eller andre FN-komitéer tillægges opsættende virkning med hensyn til udrejsefristen.

Redegørelsen viser også, at Rigspolitiet har konstateret et stigende problem med, at udsendelser aflyses, på grund af at udlændinge modsætter sig at stige om bord på flyet, og luftkaptajnen derfor afviser at tage personen og det ledsagende politi med om bord.

/ritzau/

 

Dagens Gossip