6-årig pige bliver gift med 50 år ældre mand i bytte med en ged

En 55-årig mand er blevet anholdt, efter at han angiveligt har giftet sig med en pige på bare seks år i bytte med en ged. Det skriver Mirror.

Seyed Abdolkarim fik grønt lys til at gifte sig med Gharibgol, efter at han havde givet hendes far en ged samt ris, te, sukker og olie. Familien havde angiveligt svært ved at klare sig, og ved at gifte datteren bort til den 55-årige mand havde de en mave mindre at mætte.

Den 55-årige mand Seyed Abdolkarim havde til gengæld lovet, at han ikke ville gå i seng med pigen, før hun fyldte 16 år. Politiet anholdt ifølge Mirror manden, efter at han var blevet gift med den lille pige i en religiøs ceremoni og havde taget hende med til slægtninges hus i byen Firozkoh.

Her præsenterede han hende som sin datter, men familiemedlemmerne blev mistænksomme og spurgte yderligere ind, da de opdagede, at han tog tøjet af hende om aftenen. Han tilstod, at Gharibgols far havde givet hende væk til ham som en gave. Herefter blev politiet tilkaldt, og Seyed Abdolkarim, som angiveligt er en respekteret imam, blev anholdt.

Pigen er blevet undersøgt på et hospital, hvor det er blevet bekræftet, at hun stadig er jomfru. Hun befinder sig nu hos sin mor et sikkert sted.

En kvinderettighedsbevægelse i området vil sørge for, at der blev gennemført en skilsmisse, hvilket kan være en besværlig proces i Afghanistan, hvor skilsmisser er sjældne og bliver set ned på. Faderen mister desuden forældremyndigheden.

Det arrangerede ægteskab trækker ifølge Mirror overskrifter i Afghanistan, hvor kvinder skal være 16 år for at blive gift, mens mænd skal være 18 år. Næsten halvdelen af alle ægteskaber i Afghanistan finder sted, før kvinden er fyldt 18 år.

I videoen herunder ser man Gharibgols far i sin landsby, hvor han bliver angrebet og tæsket af lokale kvinder, som er vrede over, at han har solgt sin datter, da politiet kommer for at anholde ham.

Obs: Klippet kan virke stødende.

Følg Dagens Mærkelige Nyheder for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip