6 farlige argumenter mod vaccination af børn, som vi er nødt til at aflive

I Storbritannien udbrød der i 2005 en mæslingeepidemi. 5000 børn blev smittet. To børn blev permanent skadet, selvom de fik en nyretransplantation.

Årsagen til epidemien var blandt andet, at en læge i 1998 fremlagde et forskningsprojekt, der viste, at mæslingevaccinen kunne medføre autisme.

Problemet var blot, at lægen havde forfalsket resultaterne. Han fik senere frataget retten til at praktisere medicin.

Herhjemme kører debatten i især grupper på facebook også. Forældre er nervøse for at vaccinere deres børn, fordi de frygter, at det kan medføre autisme eller svække børnenes immunforsvar. 

Læs også: Far til kræftramt datter skriver bøn til forældre, som ikke vaccinerer deres børn

Men ifølge Huffington Post er de mest almindelige seks argumenter mod vaccine farlige og har behov for en kraftig revidering. 

De typiske argumenter lyder:

1. “Der er ikke bevis for, at vaccinationer ikke medfører autisme”
Det er svært at modbevise, at vacciner medfører autisme. Men den amerikanske sammenslutning af børnelæger har udgivet en liste med over 40 forskningsprojekter, der viser, at der ikke er nogen forbindelse mellem vacciner og autisme. Overhovedet.

2. “Et studium fra England viste, at der var forbindelse mellem vaccine og autisme”
Det er faktisk rigtigt. Men studiet blev trukket tilbage, efter man havde fundet ud af, at lægen Andrew Wakefield havde forfalsket resultaterne. Han blev frataget retten til at praktisere medicin.

3. “Der er mange anekdoter om børn, der får autisme, efter de er blevet vaccineret”
Salget af økologiske fødevarer stiger i samme rate som antallet af børn med autisme-diagnosen, påpeger en bruger på Reddit. Men ingen mener, der er en sammehæng mellem de to. Anekdoter kan ikke påvise en årsagssammenhæng.

4. “Ingen skal blande sig i, om mit barn bliver vaccineret”
Forældre, som ikke vaccinerer deres børn, sætter andre børns liv og helbred i fare. Når antallet af ikke-vaccinerede børn stiger, falder den såkaldte ‘flok-immunitet’. Det betyder, at sygdommen nemmere får gennemslagskraft i samfundet generelt.

5. “Vaccination kan påvirke barnets immunsystem”
Det er ganske enkelt ikke sandt. Fra børn bliver født, bliver de udsat for alverdens sygdomsfremkaldende vira. Nogle sundhedseksperter mener endda, at børn, der bliver udsat for flere bakterier og vira på daglig basis end de gør samlet set i alle deres vaccinationer.

6. “Naturlig immunitet er bedre end immunitet fra vaccinationer”
Undersøgelser viser, at folk, som er blevet vaccineret, har lige så god immunitet, som folk der er blevet udsat for smitten ad anden vej. Men immunitet på grund af en vaccine er at foretrække, fordi den kommer uden en potentiel farlig infektion.

Læs Huffington Posts artikel og få der alle links til de omtalte undersøgelser.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip