6 grunde til at du skal drikke kaffe hver eneste dag

Snup du bare en 'refill', læn dig tilbage og læs disse grunde til, at du skal sippe videre af dit sorte guld. 

1) Det kvikker dig op
Det kan ikke være en overraskelse for de fleste, at koffeinen går lige i hjernen og årene og virker som en god opkvikker at starte dagen på.

Kaffe er en opkvikker, og det er en mægtig god grund til at tage en kop morgen- eller formidagskaffe.

2) Det kan bekæmpe brystkræft og tumorer
To-fire kopper kaffe om dagen mindsker risikoen for, at brystkræft spreder sig. Derudover gør visse stoffer i kaffen tumorer mere modtagelige over for kræftbehandlingen ifølge et nyt studie, offentliggjort i det videnskabelige magasin Clinical Cancer Research.

Læs også: Svenske forskere slår fast: Kaffe beskytter mod tilbagefald ved brystkræft

3) Det er godt for hjertet
Nu vi er i sundhedsregimet, ja så har den sorte drik såmænd også positiv indvirkning på dit hjerte. Ifølge et andet studie er der således en direkte sammenhæng mellem moderat indtag af kaffe og lavere risiko for åreforkalkning i pulsårene alias blodpropper i hjertet. Så gå du bare på kaffedruk - det skulle være så sundt. 

Læs også: Allergien fra helvede: 17-årig pige allergisk over for vand

4) Kaffe er socialt
"Skal vi ikke snart drikke en kop kaffe". Der er noget socialt forbundet med indtaget af kaffe historisk set. Drikken samler os, og det er svært at finde en gågade uden skilte med tilbud om kaffe. 

Danskerne elsker mad og drikke i godt selskab, og måske derfor har vi taget så godt imod den knuste bønne med kogt vand over sig. Vi er et af de lande med det største indtag af drikken per indbygger. 

5) Det giver dig en tiltrængt pause
Rygere og kaffedrikkere er bare bedre til at tage en pause væk fra arbejdet. Der er måske kun to minutters gang hen til kaffemaskinen eller elkedlen, men det er to minutter, hvor du strækker benene, kun tænker på at tanke op, og lige giver hjernen en pause fra det, du ellers bryder hovedet med.

Læs også: 8 ting, som du kender, hvis du har små børn og sover for lidt

6) Det smager godt
Jo, det gør. Hvis ikke, du kan lide det, skal du i træning, for du går glip af alle goderne oven over. 

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip