6 grunde til at du skal sove nøgen

Det kan få dit parforhold til at blomstre og forbedre dit immunforsvar. Newser.com har lavet en liste med alle de gode årsager til at sove nøgen. 

1. Dit parforhold kan få det bedre
En undersøgelse fra 2014 år viser, at par, som sover nøgne, er mere glade og tilfredse i deres forhold. 

2. Nøgenhed kan hjælpe med at forebygge sygdomme
Rumtemperaturen i dit soveværelse har betydning for dit kropsfedt og medfølgende livsstilssygdomme. Hvis man smider sin pyjamas om natten, bliver kropstemperaturen i sengen lavere, og et køligt soveværelse er sundest.

3. Det er bedre for den intime hygiejne
Ifølge kvindemagasinet Cosmopolitan er det varme sengemiljø en festsituation for bakterier og svamp. Ved at sove nøgen bliver området udsat for luft og kulde.

4. Det er sådan, vores forfædre tilbragte natten
Vores tidlige forfædre sov nøgne om natten - blandt andet for beskytte sig mod rovdyr. I dag kan der stadig være en følelse af tryghed forbundet med den nøgne søvn, som gør natten mere rolig og rar. Desuden er det jo populært at spise som hulemænd, så hvorfor ikke også sove som dem?

5. Det kan være bedre for immunforsvaret
Hud til hud-kontakt nedsætter produktionen af stresshormoner, som er med til at undertrykke immunforsvaret. Samtidig kan hud mod hud være med til at øge niveauet af hormonet oxytocin, som har positiv indflydelse på blodtrykket.

6. Din kropstemperatur påvirker din søvn
Din kropstemperatur påvirker kvaliteten af din søvn. Personer, som sover dårligt om natten, har også ofte en varmere kropstemperatur, lige før de falder i søvn, viser studier. Smid tøjet, køl ned, sov bedre.

 

 

 

Dagens Gossip