6 grunde til at familieferie faktisk er en velsignelse

Mange børn, som er blevet slæbt på diverse ture i indland og udland, ved, at det kan være hårdt at være på ferie med familien.

Man har skullet tælle til 10 så mange gange, at det gav bedre mening bare at begynde at tælle til 1000.

Men på et tidspunkt er det ligemeget hvor mange diskussioner, man har haft over gasblusset, eller hvor meget man har været ved at tage toget hjem fra Italien.

Når man bliver ældre indser man nemlig, at tiden med familien skal skattes højt, og at familieferierne var en gave, man måske ikke altid var gammel nok til at værdsætte.

Her er 10 gode grunde til, at familieferier var en velsignelse:

1. Familien er de eneste, som gider hænge ud med teenage-udgaven af dig.
Lad os bare indse det, der var nogle år, hvor det havde været rarere at få lavet rodbehandling uden bedøvelse, end at bruge flere uger døgnet rundt i ens selskab.

2. Det er ikke alle, der har muligheden.
Ja, ja, det er måske lidt diffust sammenligningsgrundlag ligesom ‘der er børn, der sulter i andre dele af verden’, men det gør det ikke mindre sandt. Vi skal nyde, den tid vi har - også sammen med hinanden.

3. Set i bakspejlet, så var det jo meget sjovt.
Okay, mens far flippede ud på ægte nazigeneral-manér over, at campletten ikke blev sat rigtigt op, var det måske ikke så underholdende. Men i dag får du lov til at smide det, som et trumfkort, hver gang, der er optræk til uvejr.

4. Der er familier, som aldrig tør at tage kampen.
Det er ikke fordi, at en familie-bootcamp er nødvendig, men bare en uge med alle 'hansenerne' eller 'jensenerne' skulle hjælpe dig med at blive et rummeligt menneske. (Hvis altså det ikke efterlader permanente psykologiske mén).

Læs også: 6 meget vigtige ting, som man lærer af at have en lillesøster

5. De helt særlige øjeblikke.
Og hvis man skal være helt ærlig, så var der jo noget særligt ved de øjeblikke, hvor roen sænkede sig, lillebror var færdig med at skrige, ens ‘teenage-sure jeg’ havde overgivet sig til idéen om brætspil, og far havde fået en lille sommerskid på. Så gav ferie med familien mening.

6. Ikke nogen forstyrrelser.
Ikke mange år får man lov til bare at være en familie med alle de nærmeste medlemmer med på samme tur. Hurtigt banker vigtigere ting på døren hos husets unge. Hvad end det drejer sig om Roskilde Festival, Lloret del Mar eller bebumsede kærester, som gerne vil dele telt med teenage-baben, så er det med at nyde den korte periode, hvor det bare er familien, som er samlet.

Kvalitetstid med klanen skal nydes, for i familier holder man sammen, og små udfordringer som myggeangreb, solskoldninger, oversvømmede telte, larmende hotelnaboer giver kun karakter og sjove historier til eftertiden. Tak for en god ferie.

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip