6 grunde til at spise sesam hver eneste dag

Skrevet af Ninna Andreasen

26/04/2016

Dagens topnyheder

Få ting kan pifte en ellers halvkedelig salat eller bolle op end en smule sesamfrø. Det er en af de ældste, dyrkede planter i verden og er blevet kultiveret af mennesker i mindst 5000 år.

Men der er ikke kun, fordi de små frø og deres olie smager godt. De indeholder også nogle rigtig gode ting for kroppen, skriver Epoch Times.  

Sesamfrø kan hjælpe med en række ting.

1. Diabetes
I 2011 offentliggjorde Clinical Journal of Nutrition et studie, der viste, at sesamolie øger effekten ved insulinmedicinen glibenclamis, som bliver brugt til patienter med type 2-diabetes.

Et andet studie fra 2006 viste, at sesamolien kunne sænke blodtrykket og blodsukkeret hos hypersensitive diabetikere.

2. Tandpine og ødelagte tænder
Sesamolie er blevet brugt i tusinder af år til at rense tænder med. Hvis man skyller munden i sesamolie i længere tid, skal det eftersigende forebygge en bred vifte af dårligdomme i munden. Både dårlige tænder, blødende gummer og tør hals.

Derudover skulle det styrke tænder, gummer og kæbe.

Læs også: Dette sker med din krop, hvis du spiser 3 dadler hver dag

Og så smager det i øvrigt fortrinligt.

3. Nyreskader efter antibiotika-kur
Et studie fra 2001 peger på, at sesamolie kan beskytte imod nyreskader, man kan få ved at indtage antibiotika.

Studiet blev dog foretaget på rotter.

4. Depression
En bestanddel i sesamolie har vist sig at have en anti-depressiv virkning på kronisk stressede mus.

5. Kræft
Sesam indeholder fedt kaldet sesamin, som har vist sig at forhindre væksten af en lang række kræftceller.

Læs også: 8 vilde ting der sker med din krop, hvis du spiser æg hver dag 

Det gælder blandt andet leukæmi, hudkræft, tarmkræft, prostatakræft, lunge- og brystkræft.

6. DNA-skader som følge af stråling
En bestanddel i sesamolie har vist sig at beskytte mod DNA-skader som følge af gamma-stråling. Det skyldes formentlig antioxidanter.

Det kan reducere dødeligheden på strålingsskadede mus delvist ved at mindske skaden på de indre organer.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler: