6 ting, du savner, når din veninde får børn før dig

Det ændrer livet at få børn - også selvom det ikke er en selv, der får dem.

Spillereglerne for at være sammen bliver ændret fundamentalt.

Her på redaktionen er vi flere, der har oplevet, hvordan venskaber forandrer sig, når veninderne får børn før en selv. Vi har samlet et udpluk af de mest indgribende ændringer.

1. Spontane byture
Før i tiden kunne man beslutte, man gik i byen, en halv time, inden man stod på dansegulvet. Nu har veninden totalt mistet interessen for at gå i byen, fordi det medfører kombinationen af tømmermænd og baby. Det er selvfølgelig forståeligt, at babymos og bleskift er mindre morsomt med et gedigent hangover - men man må da godt savne tiden, hvor man kunne male byen rød sammen, ikke?

2. Offentlige kaffemøder
Før gik man ud på café eller mødtes i en park med take away-kaffe, når vigtige ting som dates, kærester eller jobsituationen skulle drøftes.

Læs også: Syv tegn på du er en drama queen

Nu foregår alt hjemme hos din veninde, hvis det overhovedet foregår. Det kræver nemlig en logistik-uddannelse at komme ud ad døren.

3. Hvis man går ud…
kræver det halvanden times forberedelse. Barnevognen skal pakkes med bleer, skiftetøj, sutteflasker, legetøj, vådservietter, regnslag, ammepude, stofbleer og en masse andre ting, man ikke aner, hvad skal bruges til.

Man kan ikke længere hoppe på cyklen, men må vente på en bus, der ikke er så fyldt, at barnevognen dræber uskyldige i forsøget på at få bebs med ombord. Og så savner man dengang, hvor det gik vildt for sig, hvis veninden ville iføre sig læbestift inden udgangen.

4. Almindelige bagatellers enorme vigtighed
Interessen for mit eget (ikke særligt) spændende liv - som engang var helt vildt vigtigt - er nu vigene. Uheldige dates, småbøvleri med chefen, at jeg gik glip af et vigtigt udsalg og så videre bliver nu trumfet af historier om, hvor mange centimeter veninden sprak under fødslen, og overvejelser om, hvorvidt moderkagen skulle fryses ned og spises senere.

Læs også: 10 ting, du kun genkender, hvis I har været bedste veninder i 10 år

Jeg savner også dengang, vi var enige om, hvor klamme fødselshistorier er - og at det ikke er kønt at høre om farvepaletten på babyens afføring.

5. Slut med at være bedrevidende (sammen)
I gamle dage var vi enige om, at alle forældre - sådan cirka - var uduelige. Vi vidste præcis, hvordan både børnefødsler og opdragelse skulle orkestreres.

Nu kan vi ikke længere kan bitche sammen over, hvor umulige andre forældre er. Veninden har jo fundet ud af, hvor svært projektet er, mens man selv fortsat lever i lykkelig uvidenhed og derfor nemmere kan løfte pegefingeren.

6. At være en prioritet - og være sammen med dig
Før i tiden kæmpede din kæreste og jeg om din opmærksomhed. Nu bliver din opmærksomhed uddelt i rækkefølgen baby, kæreste, din familie, svigerfamilien, støvsugning, tøjvask, alenetid, en tilsneget lur… og så er jeg rosinen i pølseenden.

Læs også: Guldkorn fra De unge mødre: Her er de 10 bedste citater  

Jeg er reduceret til Prins Henriks plads i tronfølgen. Det gør ondt. Mest fordi jeg elsker og savner dig. Helt vildt meget.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip