6 ting kvinder bør lære af mænd

1) Lad være med at overanalysere
Hvad mente han med dét? Eller hvorfor gjorde chefen, veninden, mor, naboen sådan og sådan og sådan og…. Stooop. Mange mænd vil nikke genkendende til, at mange kvinder overanalyserer mange situationer. Inden du stresser som kvinde, så vær lidt mere som en mand, og lad være med at tænke, at der er bagtanker med alting.

Hvis du ikke kan lade være med at stresse, så overvej at stille følgende spørgsmål i dit hoved, inden du brokker dig eller bliver ked af det over noget; er det et reelt problem, eller er det et hypotetisk problem, jeg står over for? Hvis det er det sidste, så lad det flyve. Du vil bliver overrasket over, hvor mange ting, der i virkeligheden ikke betyder det store. 

2) Find et helle
Det er en stående joke, at mænd sidder længe på toilettet for at læse avis eller tegneserier. Det kan være irriterende eller bare vække undren blandt en del kvinder, men der måske en vigtig lektion at lære af handlingen:

Find et helle, hvor du er dig selv og kan slappe helt af. Og nyd stilheden. Luk madlavning, børn, mand, lektier, arbejde og alt andet ude i 10-15 minutter om dagen. Mindst. Uanset om du gør det med mindfullness, lokumsbesøg eller ved at løbe en tur, så find et helle, hvor minutterne udelukkende bliver brugt på dig.

3) Løft tungere vægte
Udover at øge din forbrænding og styrke dine slappe kontormuskler i fx ryg og nakke, så kan du næsten ikke undgå at træne musklerne i underlivet, som mange kvinder døjer med, fordi en fødsel fx gør dem slappe og dermed øger risikoen for inkontinens.

Styrketræning er med andre ord for andre end bodybuildere og store, unge mænd. Det er for kvinder, der vil have det bedre fysisk og psykisk. Det er dog vigtigt at løfte færre, men tungere vægte. Det sætter bedre gang i forbrændingen og styrker musklerne.

4) Løft mindre derhjemme
Handle ind, vaske op, vaske tøj, vaske gulv, smørre madpakker… Et studie ved Essex Universitet blandt 30.000 par viser, at kvinder bruger gennemsnitligt 14 timer på husarbejde om ugen, mens mænd bruger seks timer gennemsnitligt.

Måske er det tid til at fordele tingene anderledes derhjemme? Måske er det bare tid til, at kvinder lære at smide sig på sofaen, betale sig fra rengøring eller uddelegere madpakkerne til børnene? Måske kan kvinder lære noget af mænd; lav lidt mindre derhjemme, og lad nogle andre (mand/børn/rengøringskone/naboens barn skråstreg babysitter) løfte lidt mere.

5) Vær stolt af dine grå hår
"Silverfox" er ikke kun for mænd. Gråt er hot.

6) Spis hvad du vil
Kender du hende veninden, der altid vælger salaten, når I er ude og spise – for at holde formen naturligvis. Ja? Ok; kender du så en mandlig ven, der gør det samme? Nej, vel? Og hvorfor egentlig?

Kvinder kan lære af mænd, at vi sagtens kan have et mere afslappet forhold til mad. Mænd spiser til de er mætte, og de spiser, hvad de har lyst til - ikke noget med dukan-kur, 5:2 og palæo. 

Spis, hvad du vil – og træn evt. lidt mere eller lidt anderledes, hvis du er bange for, at sovs sætter sig på sidebenene.

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip