60 dage tilbage at leve i: Kvindes utrolige indsats redder kræftsyg kærestes liv i sidste øjeblik

Skrevet af Sol Stoffregen

22/05/2014

Dagens topnyheder

31-årige engelske Kate Robertson var grebet af panik, da hendes livs kærlighed og forlovede 29-årige Mike Brandon blev diagnosticeret med kræft. Leukæmi (blodkræft) ville tage livet af ham inden for to måneder, vurderede lægerne.

LÆS OGSÅ: Dette nøgenbillede redder sportsstjerne fra kræft

Men der var et men. For den rette stamcelle-donor kunne redde Mikes liv - hvis sådan én kunne findes. Ingen af Mikes tre brødre passede. Det skriver den engelske avis Metro.

Kate, som er fysioterapeut, rejste rundt i Burma, da hun fik den triste besked om sin Mikes tilstand over telefonen i slutningen af marts. I en fart fløj hun hjem til Bristol i England for at være sammen med sin syge forlovede.

LÆS OGSÅ: Kendt skuespiller advarer mod solarium: - Jeg har kun få uger tilbage

I et desperat forsøg på at finde en matchende donor stablede Kate en internet-kampagne #Shake4Mike på benene, hvor hun bad folk om at melde sig ind i det engelske Anthony Nolan-  knoglemarvsregister i forsøget på at finde et match til Mike. Samtidig opfordrede hun folk til at dele billeder af dem selv, der ryster deres hoveder for at vise, at de har meldt sig til knoglemarvsregisteret.

Kates kampagne tog om sig og gik vitalt på kort tid.

Og mindre end en måned efter, Kate startede sin kampagne, blev en egnet donor fundet. Og nu kan Mike få friske stamceller ved hjælp af en transplantation, som meget snart skal finde sted.

LÆS OGSÅ: Insektbid afslører dødelig kræft hos treårig pige

- Det har været en utrolig svær tid, så den lettelse, vi føler, er utrolig overvældende, siger Kate til Metro.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Ifølge ansat ved Storbritanniens blodcancerforening og knoglemarvsregister, Anthony Nolan, forhøjede Kates kampagne antallet af registrerede donorer med 650 procent. #Shake4Mike var rettet mod 16-30-årige personer.

Se billeder fra Kates kampagne på Twitter: