60 Minutes-legende er død efter en uge på pension

admin

426 uger siden

|

19/05/2016

Dagens topnyheder

Den canadiske nyhedsjournalist og mangeårig CBS-legende Morley Safer nåede at få en uge på pension, inden han torsdag gik bort, 84 år gammel.

Det skriver CNN.

Safer var kendt som vært på nyhedsmagasinet "60 Minutes". Han startede som journalist på programmet i 1970 og har været et af programmets ansigter udadtil lige siden.

Safers sidste indslag i programmet - hans 919. af slagsen - handlede om den danske arkitekt Bjarke Ingels.

I sidste uge annoncerede tv-stationen CBS, at Safer gik på pension. Det skyldtes til dels et skrantende helbred.

- Han var en ekstraordinær reporter og en sand gentleman.

- Fra hans arbejde under vietnamkrigen til hans unikke indslag i "60 Minutes" har han sat standarderne for, hvordan vi alle gerne vil være som journalister. Hans slags kommer der ikke flere af, siger Safers kollega Anderson Cooper.

Safer startede sin journalistiske karriere på canadiske aviser i 1950'erne. Derefter sluttede han sig til den canadiske tv-station CBC, inden han altså i 1970 blev en del af det amerikanske CBS.

Programmets producer, Jeff Fager, roste i forbindelse med pensioneringen i sidste uge Safer for hans imponerende journalistiske karriere.

- Han har haft en fantastisk karriere som reporter og som en af de mest signifikante personer i CBS News-historien.

- Safers nysgerrighed, hans eventyrlyst og hans fantastiske skriverier er alt sammen exceptionelt arbejde af en bemærkelsesværdig mand, sagde Fager.

"60 Minutes" havde blot kørt i to sæsoner, da Safer blev ansat i 1970, og han er den journalist, der har arbejdet længst tid på programmet.

/ritzau/