60 tyske jihadister meldes dræbt i Irak og Syrien

60 tyskere, der er rejst til Mellemøsten for at kæmpe for den militante gruppe Islamisk Stat (IS), har indtil nu mistet livet i Irak og Syrien.

Det fortæller chef for indlandsefterretningstjenesten Verfassungsschutz, Hans-Georg Maassen, til Welt am Sonntag.

Indenrigsminister Thomas de Maizière har anslået, at 550 radikaliserede tyskere er rejst fra Tyskland for at blive en del af krigen i de to lande.

Omkring 60 af dem "er blevet dræbt eller har begået selvmord - mindst ni af dem i selvmordsangreb", lyder det ifølge Maassen.

- Det er den triste konsekvens af islamistisk propaganda, siger han til avisen og advarer samtidig mod mulige angreb begået af radikaliserede religiøse i Tyskland.

- Vi bør forberede os på, at sådanne angreb også kan ske herhjemme. Der er en klar trussel, fortæller efterretningschefen til Welt am Sonntag.

De fleste af dem, der har sluttet sig til Islamisk Stat, er mænd, men der er også kvinder, der rejser til Syrien og Irak.

Ifølge de Maiziere holder de tyske myndigheder et vågent øje med nogle af de omkring 230 personer, som bliver betragtet som en potentiel trussel på tysk jord.

I midten af oktober annoncerede Tyskland nye tiltag, der skal forhindre landets borgere i at rejse til Syrien og Irak for at kæmpe sammen med jihadisterne. Heriblandt var konfiskering af personlige papirer.

Over hele Europa er der stigende bekymring over borgere, som vender hjem fra de krigshærgede lande.

I Danmark har Politiets Efterretningstjeneste tidligere vurderet, at omkring 100 danskere har været eller er i Syrien og Irak for at kæmpe med IS.

/ritzau/dpa

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip