60.000 cykler stjæles årligt i Danmark: Sådan får du erstatning

I 2014 blev der, ifølge Det Kriminalpræventive Råd, meldt 60.709 cykler stjålet i Danmark, og det er desværre de færreste af dem, der har fået deres cykel stjålet, som nogensinde får den at se igen.

Heldigvis behøver du ikke selv at betale for en ny cykel, du kan nemlig få erstatning for den stjålne - sammenligningssitet Samlino.dk guider dig til hvordan.

Læs også: Tænk dig om: Sådan kan feriebilleder koste dig forsikringen

Her dækker indboforsikringen
Som udgangspunkt dækker din indboforsikring ved cykeltyveri - dog med visse begrænsninger. Forsikringen dækker nemlig kun, hvis din cykel har et stelnummer samt en godkendt lås. Du skal derfor sørge for at have låsebeviset, og tyveriet skal meldes til politiet.

Selve dækningen varierer fra forsikringsselskab til forsikringsselskab, men du kan højest regne med, at forsikringsselskabet dækker op til 13.000 kroner per stjålne cykel. Beløbet på erstatningen fastsættes ud fra den stjålne cykels alder, og med udgangspunkt i hvad det koster at anskaffe en ny lignende cykel.

Udvidet cykelforsikring
Hvis du har en cykel, som koster mere end 13.000 kroner, dækker indboforsikringen normalt ikke dit tab ved tyveri. Hvis du ejer en dyr cykel, kan det derfor være en god idé at tegne en særskilt cykelforsikring eller tilkøbe udvidet cykeldækning til din indboforsikring. På den måde undgår du selv at skulle betale for en helt ny cykel og vil i stedet få udbetalt erstatning fra dit forsikringsselskab.

Læs også: Du tror, det er løgn: 9 dårlige undskyldninger for trafikulykker

Med en udvidet cykelforsikring er du som regel også dækket i tilfælde af eneuheld på cyklen og alle former for hærværk. Kontakt dog altid dit forsikringsselskab for at høre nærmere om præcis hvordan du er dækket.

Husk også på at du selv kan selv gøre meget for at forhindre, at din cykel bliver stjålet. Det Kriminalpræventive Råd giver en række gode råd til, hvordan du undgår, at cykeltyven snupper netop din cykel. Læs de gode råd her.

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip