63 millioner: Brødre idømt svimlende stor bøde for skattesvindel

Det er den helt stor bødeblok, som har været fremme i en sag fra Københavns Vestegn, hvor to brødre netop er blevet dømt for systematisk og langvarig skatte- og momssvindel.

Brødrene er blevet idømt 8,5 års fængsel og 63 millioner kroner i bøde i en såkaldte kædesvigsag, hvor flere nedrivningsfirmaet var omdrejningspunktet for svindlen. Det oplyser Københavns Vestegns Politi.

-  Dommen viser, vi i Danmark slår hårdt ned på alvorlig, organiseret og økonomisk kriminalitet. Retten lagde netop vægt på, at svindlen er foregået over mange år og systematisk udført og udtænkt, siger anklager Bertil Håkonsson i en pressemeddelelse.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder og information

Svindlen stod på fra 2006 til maj 2012 og foregik ved, at brødrenes større firmaer tog nedrivningsopgaver for blandt andet stat og kommuner. Herefter lod firmaerne opgaverne gå videre til underentreprenører.

Men underentreprenørerne var såkaldte skraldespandsselskaber. Firmaerne var nemlig styret af hovedmændene via stråmænd og havde folk på kontanthjælp eller dagpenge ansat til at udføre arbejdet sort.

Når arbejdet var udført, hævede hovedmændene løbende pengene kontant. Der blev over 1.618 gange hævet i alt 21 millioner kroner i sorte penge ved kassen og hæveautomater i banker.

Bagmændene blev anholdt ved en større aktion i maj 2012. Den 38-årige storebror  fik 4,5 års ubetinget fængsel og en bøde på 35 millioner kroner. Lillebroderen på 35 år er idømt fire års ubetinget fængsel og en bøde på 28 millioner kroner. Begge nægtede sig skyldige, og den 38-årige overvejer at anke dommen.

Yderligere otte personer er sigtet for at være stråmænd i sagen, mens omkring 50 personer er sigtet for at have arbejdet sort i nedrivningsfirmaerne. 

 

Dagens Gossip