64-årig japansk amerikaner afviser at være bitcoinbagmand

Onsdag samlede verdenspressens interesse sig pludselig om et undseligt hus i en forstad til Los Angeles.

Her bor den 64-årige japansk amerikaner Satoshi Nakamoto, som ifølge Newsweek er manden bag den flittigt omtalte digitale valuta bitcoin.

I en omfangsrig artikel kæder nyhedsmagasinet den upåagtede fysiker sammen med bitcoin - en forbindelse, han selv afviser.

Ifølge Nakamoto havde han ikke hørt om de virtuelle penge, før hans søn for tre uger siden fortalte ham, at Newsweek havde kontaktet ham.

I artiklen fremgår det ellers, at Nakamoto siger, at han "ikke længere er involveret i det og ikke kan diskutere det".

- Det er blevet overdraget til andre folk. De leder det nu. Jeg har ikke længere nogen forbindelse, citeres Nakamoto for i Newsweek.

Men det er en misforståelse, forklarede han ifølge AFP til AP, som efter artiklens offentliggørelse fik et eksklusivt interview med den påståede bagmand.

- Jeg siger, at jeg ikke længere er involveret i udvikling. Det er det hele, sagde Nakamoto til det internationale nyhedsbureau.

Han har ifølge Newsweek løst klassificerede opgaver for en række store virksomheder samt det amerikanske militær. Siden 2002 har mediet dog ikke kunne forbinde ham til en fast arbejdsplads.

Med pressen i baghjulet blev Nakamoto kørt fra sit hjem til AP's kontor, hvor omkring 20 rapporterne tog opstilling i håb om at få et glimt af den påståede bagmand.

Siden bitcoin kom frem i 2009 har spekulationerne om, hvem Satoshi Nakamoto var. Navnet på skaberen har hele tiden været kendt, men han har aldrig vist sig offentlig og spekulationerne har gået på, hvorvidt det var et pseudonym for en eller flere personer.

Ifølge Newsweek har der sågar været gættet på, at Den Internationale Valutafond eller NSA har været involveret i bitcoin.

Men mediet mener altså, at det er den 64-årige Nakamoto, der står bag. Angiveligt skal han have skabt valutaen i frustration over de gebyrer og uattraktive vekselkurser, han blev mødt af, når han skulle bestille dele til sin modeljernbane hjem fra Storbritannien.

/ritzau/

 

Dagens Gossip