67-årig fik fire års fængsel for drabsforsøg

Retten i Lyngby har onsdag afgjort, at det var drabsforsøg, da en 67-årig pensionist sidste år skød den dengang 26-årige Patrick Aulum-Pedersen, skriver sn.dk.

Den 67-åriges advokat havde ellers argumenteret for, at pensionisten skulle frikendes, fordi han i frygt for et hjemmerøveri handlede i nødværge, da han skød den 26-årige 6. december sidste år. Patrick Aulum-Pedersen var tæt på at dø af sine kvæstelser.

Anklager Kenn Jørgensen mente, at udgangspunktet for strafudmålingen skulle være seks års fængsel, som er praksis i sager om drabsforsøg.

Dermed gav retten to år i rabat, og dommer Søren Seerup sagde ved strafudmålingen, at man lagde vægt på, at den 67-årige tidligere har været udsat for et groft hjemmerøveri, hvilket, han altså også troede, var tilfældet sidste år.

Selvom retten ifølge sn.dk ikke mente, at det spillede nogen rolle i skyldsspørgsmålet, spillede det en rolle i strafudmålingen.

Pensionisten skal betale sagens omkostninger og over 62.000 kroner i erstatning til ofret. Han ankede på stedet dommen til Østre Landsret.

- Der er tale om en sød, ældre herre, der er endt i en åndssvag situation, sagde forsvarsadvokaten i retten.

Det var en brandert, der endte med, at Aulum-Pedersen blev skudt. En time inde i en julefrokost får han blackout af for mange snaps og øl.

Herefter husker han ingenting. Mandag kom det frem, at han havde opført sig upassende og forstyrret andre selskaber på Hotel Comwell Holte, hvor festen blev holdt.

I et forsøg på at finde sin vens hus i Birkerød, fik Aulum-Pedersen forvildet sig hen til den 67-åriges hjem. Her smadrede han en rude i kælderetagen, hvilket vækkede pensionisten, som fandt sit haglgevær frem.

Pensionisten forklarede selv, at han ville affyre et varselsskud, som uheldigvis ramte den 26-årige i maveregionen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip