68-årig morfar får fængsel på livstid for advokatdrab

Østre Landsret idømmer en 68-årig mand fængsel på livstid for at dræbe en advokat og forsøge at dræbe sin ekssvigersøn i fogedretten i København sidste år.

68-årige Jørgen Saugsted tager dommer med ophøjet ro og smiler til sin datter, da han rejser sig fra stolen og går over for at trøste hende.

Saugsted har under retssagen været rolig og kontrolleret på ydersiden.

Skyderiet i fogedretten fandt sted 16. september sidste år. Der var retsmøde om samværsret til Saugsteds barnebarn. Moren til barnet mødte ikke op.

Det gjorde Jørgen Saugsted til gengæld med en fuldmagt fra hende. Saugsteds datter og ekskæreste kæmpede en langvarig og bitter strid om samværsret med deres fælles barn.

Morfaren var stærkt påvirket af samværssagen, fortalte hans datter, da hun for første gange under sagen udtalte sig tirsdag. Hun fortalte også, at Jørgen Staugsted havde betragtet hendes daværende kæreste som en søn.

- Min ekskæreste havde ingen kontakt til sin egen familie, så han blev hurtigt som en søn for mine forældre.

Men parrets fallerede forhold og den verserende samværssag fik morfaren til at handle i, hvad han selv kalder afmagt.

Dagen før det skæbnesvangre retsmøde savede Staugsted løbet over på sin jagtriffel, som han medbragte den 16. september.

Med sig havde han også en diktafon. Den var ikke slukket, da han affyrede seks skud og dræbte advokaten og næsten dræbte sin datters ekskæreste.

Optagelsen blev afspillet tirsdag i Landsretten. Ud over skuddene kan man høre panisk skrigen og gråd. Senere hører man den tidligere svigersøn trygle om nåde.

Han formår at flygte fra retssalen og ud i receptionen.

- Jørgen, jeg lover at lade dem være. I vinder sagen, siger han blandt andet.

- Nej, det gør du jo ikke, svarer Jørgen Saugsted.

I receptionen affyrer Saugsted sine sidste to patroner efter ekssvigersønnen. To patroner han havde tiltænkt at tage sit eget liv med.

Den tidligere svigersøn overlevede formentlig kun, fordi Saugsted løb tør for ammunition.

/ritzau/

 

Dagens Gossip