68.000 følger hendes rejse: Mystisk kvinde i sort krydser flere stater til fods

Lotte Sørensen

|

31/07/2014

Dagens topnyheder

Som en anden Forrest Gump har en mystisk kvinde nu fået international opmærksomhed for at begive sig ud på en lang rejse til fods. Klædt i en sort kappe er hun set krydse mindst fem amerikanske stater - og folks nysgerrighed er ikke til at stille.

Hvem er kvinden? Hvor er hun på vej hen? Og hvorfor?

Læs også: Mysterie på 29. år: Løj verdenskendt komiker sig død?

Disse ting er blevet flittigt diskuteret på en Facebook-side dedikeret til hende, som på under to uger har fået over 68.000 følgere. Og nu er der svar på i hvert fald to af de tre spørgsmål.

Ifølge myfox8.com er kvinden 56-årige Elizabeth Poles, som til dagligt bor i staten North Carolina. Her flyttede hun til for at få behandling på et hospital for veteraner, efter at have arbejdet et årti i den amerikanske hær. Hvad hendes job i hæren var, eller hvad hun modtog behandling for, vides ikke.

Hun er blevet set vandre i staterne Georgia, Tennessee, Kentucky og Ohio, og er nu endt i byen Winchester i Virginia, som tilsyneladende har været hendes destination.

Læs også: Mysterium: Mumificeret kvinde stemte to år efter sin død

I går udsendte det lokale politi en pressemeddelelse om kvinden.

- Omkring 50 personer samlede sig nær en bank i området for at se "kvinden i sort" For hendes og andres sikkerheds skyld tog betjente hende med til et hemmeligt sted, hvor hun fik mad og husly. Betjente talte med kvinden, der siger, at hun kommer fra Winchester og har tænkt sig at blive i området. Winchester Politi ønsker, at lokale beboere ved, at hun vil være en del af lokalsamfundet, og at de respekterer hendes privatliv, hvis de ser hende. Hun har givet udtryk for, at hun ønsker at være i fred og beder offentligheden om at respektere hendes ønske, lyder det i pressemeddelelsen.

Hvorfor kvinden tog den lange rejse til fods, er endnu uklart, men politiet har sagt, at hun er på en mission, der har noget med hendes tro at gøre.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med