7 grunde til at oplevelser er bedre sammen med andre end alene

Når man oplever noget med andre, opnår man to ting: 1) Mindet om det, man oplever, men man opnår ikke mindst også 2) mindet om den person, man deler oplevelsen med.

Vi vil gerne hylde tosomheden eller “flersomheden” med følgende grunde til at dele oplevelser med andre:

1) Hvis du er på røven, er I det sammen
Det er altid hyggeligere at spise grød eller pasta sidst på måneden, hvis I er to “til middag”. Godt selskab får kedelig mad til at glide nemmere ned.

2) Du kan blive smittet
I når ikke bussen, som ellers skulle kører jer til toget i den anden ende, og nu smuldrer tidsplanen totalt. Det kan virke enormt frustrerende i øjeblikket – indtil den ene af jer begynder at grine over jeres håbløshed, og grinet smitter dig. At opleve modgang er sjovere, hvis man har en person at grine over det med.

3) Det hjælper mod demens
Husker du den der fyr, du engang kyssede, da I var 16 år? Eller det der grimme kakkelbord, der stod i farmors stue?
Det gør din veninde eller søster, og hun vil altid kunne mindes ting, hvis du skulle gå hen og glemme dem. Om det så skyldes almindelig glemsomhed, eller når du sidder på plejehjem om mange år, hvor det kan knibe med hukommelsen, vil hun kunne minde dig om jeres oplevelser.

4) Der er ingen, der tror på dig
… Med mindre du har en person til at bakke op om din historie – fx om hvor stor den der kæmpeskildpadde, du så på en eksotisk ferie virkelig var.

5) Du kan kun putte, hvis I er to
Det kan være nok så hyggeligt at holde Netflix-marathon alene, men det er nu fedest at blive forarget, forskrækket, grine, græde eller bare skuffet over indholdet i en film eller serie sammen. Følelsen af at ligge i ske eller bare stene på sofaen ville være lidt tam, hvis det er din pude, du ligger i ske med.

6) Oplevelser er til for at blive delt
Ikke blive gemt og glemt. Man deler dem bare bedre med en, som var til stede i øjeblikket. I stedet for at vise alle fine feriebilleder eller skolefotografier til folk, der dybest set er ligeglade eller finder dem kedelige, så aftal en kaffedate med din gamle klassekammerat eller rejs afsted med en anden, så I kan grine og græde sammen efterfølgende.

7) Støtte i livets store øjeblikke
En fødsel. En fødselsdag. Første skoledag. En rejse. Livets store øjeblikke bliver større af, at man er flere til stede og om dem.

Er du ikke enig i ovenstående, eller mangler du nogle at dele dine oplevelser med, så kan denne liste måske være mere genkendelig og en trøst.

Læs også: 7 grunde til at du stadig er single

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip