7 måder at vågne op uden kaffe

Mmmhhh duften af friskbrygget kaffe er nu en skøn begyndelse på dagen. Men hvis man ønsker at skære ned på mængden af koffein, er der mange andre måder at starte dagen på. Det skriver Huffington Post.

Her får du syv alternativer til din morgenkaffe:

1. Tag et kold bad - det kan være en grufuld tanke, når man ligger under den varme dyne, men ikke desto mindre er et køligt bad med til at mindske stress og får dig til at føle dig frisk. Hvis det er for meget med et koldt bad kan du nøjes med at putte koldt vand i ansigtet - det har samme effekt.

2. Giv dine morgener en musikalsk start. Ved at sammensætte dine yndlingssange i en spilleliste får du en hel bunke med energi-givende musik, der vækker kroppen til livs, mens du gør dig klar. Måske der endda bliver tilføjet et par dansetrin.

Læs også: Derfor er du afhængig af kaffe

3. Rens dit indre med isvand. Et glas vand med isterninger har samme effekt som det kolde bad - bare indvendigt. Det pirrer din adrenalin og sætter gang i blodomløbet til hjernen.

4. Træn. Det kan være meget nemt og fristende at blive liggende under dynen en ekstra halv time, men du kan i stedet komme flyvende fra start, hvis du hopper direkte i løbeskoene. Det frigiver endorfiner og giver både et bedre humør og en bedre energi. Du behøver ikke at løbe 10 kilometer for at opnå en opkvikkende effekt. En hurtig tur på 10 minutter kan også gøre underværker.

5. Spis et æble. Du kan også vågne ved at sætte tænderne i et æble. Den energi-givende frugt stabiliserer dit blodsukker. Appelsiner og bananer har samme effekt. Hvis man blander frugten med proteiner, eksempelvis græsk yoghurt eller skyr, får man en længerevarende mæthedfølelse.

Læs også: Sådan piller du et æg på bare 3 sekunder

6. Få frisk luft. Hvis morgentræning virkelig ikke er noget for dig, kan en gåtur sagtens gøre det. Det friske pust reducerer følelsen af træthed og stress. Hvis spadsereturen oven i købet foregår i morgensolen, hjælper det også på humøret.

7. Drik the. Hvis du nødigt vil undvære at drikke noget varmt om morgenen, er the et fremragende alternativ. En del the indeholder også koffein - men dog væsentlig mindre end kaffe. Grøn the er koffeinfri. The styrker immunforsvaret og sænker blodtrykket. 

Hvordan vågner du op om morgenen?

 

Dagens Gossip