7 situationer alle mødre genkender

1) Hver morgen afleverer du dit barn skinnende rent og i pænt tøj og varme, bløde sutsko i vuggestue/børnehave, mens du selv ligner udskidt æblegrød.
Der var ikke lige tid til at rede hår (på dig selv), og da du ville lægge en klat mascara, begyndte lille at blive utålmodig, så det blev bogstavelig talt til dét: En klat. Men barnet skal da se ordenligt ud!

2) Du fik cirka seks timers afbrudt søvn i nat, fordi lille vågnede og var tørstig, skulle skiftes, havde det for varmt, for koldt, ville ind i jeres seng, havde mareridt eller ville lege, og du har derfor sorte rander under øjnene, muligt fremskridende rynker i ansigtet, din krop føles tung og gammel, og det får dig til at føle dig kronisk som en slidte-Ditte.

2) Når du sætter dit barn i autostolen eller spænder det fast med cykelhjelm i børnesædet, så ved du, at ungen sidder trygt og godt i den bedst-i-test-vindende, ultra sikre stol og med den ergonomisk korrekte og lige så mange senest 2015-test-vindende hjelme. Kun det bedste er godt nok.

Alt imens du selv nægter at køre med hjelm, fordi voksenhjelme "er grimme", eller du kører i eller på en absolut-ikke-nogen-test-vindende bil eller cykel (det skulle da lige være billigst-i-test). Intet hykleri der. Du passer bare på guldklumpen jo.

4) Når du endelig får et bad helt for dig selv uden en bagkant eller med små bank eller fingre, der maser sig ind under døren, står du der i halve og hele timer og vasker hår, shaver dig, klipper negle for første gang i flere uger, børster grundigt tænder og bruger endelig (!) tandtråd. Farvel Chubaca-hår på kroppen.

5) Den ene fridag du har pga. afspadsering, eller hvad det måtte være, bruger du på at gå til tandlæge, gynækolog, frisør, på posthuset, gøre rent eller alt andet, der har ligget hen i flere uger og måneder. Måske får du endda trænet, og i så fald har du lyst til at bære en t-shirt, hvor der står, at du er mor, og at folk bør klappe af dig alle tre kilometer, du får løbet/haltet.

6) Kig på dit førstefødte barns fødselsdato og -år. Regn så mindst seks måneder bagud fra den.
Det var cirka det tidspunkt, du sidst købte en jakke, et par sko eller noget andet tøj, der er nogenlunde ligeså dyrt, som de vind- og vandtætte, ekstra lækre, særligt allergivenlige og nok så flotte par vintersko eller den flyverdragt, dit barn har på. Selv, hvis skidtet er arvetøj, ville du få mere for at sælge det på reshopper, end dit eget tøj er være.

7) Når du senere på dagen henter dit barn i institutionen, så går der ofte noget op for dig:
Mens du er på hug, så dit barn kan løbe dig i møde, og du sidder der, med fedtet hår, dårlig ånde, iført slidt eller billigt tøj og ude af form, så er smilet fra den velklædte, næsten rene, lille lækkerbuks det hele værd.

Når du får et kys, et smil eller mærker strøget fra en lille flæsket barnehånd på din hud, giver alle strabadserne fuldkommen mening. 

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip