71-årig dyreven tilbød herreløse katte mad og husly: Nu straffes han med bøde

06/04/2016 18:12

Morten Larsen

Nyheder

Mest læste i dag

Retten i Holstebro har idømt en ældre mand en bøde på 2.500 kroner for at fodre herreløse katte.

Den 71-årige mand fra Holstebro-området blev af naboer og kommunen meldt til politiet, og dyrevennen blev i går dømt med bødestraf for ikke at have efterkommet påbuddet om at stoppe fordringen af de herreløse katte på sin egen grund.

I retten kom det frem, at manden ikke bare havde lagt foder ud til kattene, da han også havde indrettet et lille skur til dyrene.

- Det var indrettet med sovepladser og foder til kattene, siger anklager Per Kiel Lauritsen til Dagbladet.

Loven siger, at man godt må fodre dyr på sin egen grund, dog med det forbehold, at man ikke tiltrækker skadedyr og omstrejfende dyr.

Den 71-årige mand blev meldt til politiet af naboer og Holstebro Kommune med den begrundelse, at fodringen af de herreløse katte var til gene for naboerne.

Normalt klares sådanne sager oftest uden for retsbygninger og uden ordensmagtens indblanding, men ifølge anklageren var sådan en løsning ikke mulig i sagen om den 71-årige dyreven.

- Manden havde ikke efterkommet de regler, som han havde fået indskærpet, og så var der ingen anden vej, siger Per Kiel Lauritsen og forklarer, at han aldrig har haft en ligende sag.

Den oprindelige bødestraf lød på 5.000 kroner, men den økonomiske straf blev halveret på grund af mandens alder. 

Følg Dagens Politirapport for flere lignende artikler: