72-årig om sosu-drab: Jeg ville ikke slå hende ihjel

Skrevet af admin

20/08/2014

Mest læste i dag

En 72-årig mand nægter sig onsdag i Retten i Glostrup skyldig i drabet på en kvindelig sosu-assistent på bostedet Center Ringbo i Bagsværd sidste år.

Manden erkender at have stukket kvinden med en kniv, men ifølge den 72-åriges forklaring var det ikke hans mening at dræbe den 37-årige kvinde.

Det var lidt over otte om morgenen 2. december sidste år, at den sindslidende mand angreb sosu-assistenten med en køkkenkniv. En halv time senere blev Dorthe Christiansen erklæret død.

Men ifølge den gråhårede mand var det ikke hans mening at slå sosu-assistenten ihjel. Under afhøringen kom det frem, at han "kun" ville skade hende.

- Jeg gik ud i køkkenet og hentede et kniv. Jeg stak kun en eller to gange, for jeg ville ikke slå hende ihjel.

- Så lå hun på terrassen og så fortrød jeg, hvad jeg havde gjort, forklarede den 72-årige mand, som er sindssyg og lider af paranoid skizofreni.

Anklager Natalja Fryd Lindberg blev nødt til at rykke helt tæt på manden under afhøringen, da han med egne ord "er helt døv".

Den 72-årige forklarede, at han ville skade sosu-assistenten, fordi personalet på Center Ringbo fik ham tvangsindlagt og kaldte ham sindssyg.

Et mandligt vidne, der besøgte sin mor samme dag, fortæller, at han hørte Dorthe Christiansen råbe om hjælp.

- Der bliver skreget så inderligt, at jeg ikke kunne kende stemmen, siger han og fortæller, at han senere opdagede den tiltalte:

- Det første, jeg lægger mærke til, er, at han stirrer tomt ud i luften. Så kigger jeg ned og ser, at han har en kniv i hånden.

Et kvindeligt vidne fortæller, at hun snakkede med den 37-årige kvinde, som sagde, at "han har stukket mig".

Dorthe Christiansen blev stukket to gange, hvor det formentligt var et stik i brystkassen, som endte i hjertet, der har været dræbende.

Der forventes dom i sagen senere onsdag.

/ritzau/