74-årige Kjell måtte ikke betale med enkroner i Lidl

Fredag skulle 74-årige Kjell Åberg ud og handle i Lidl i den svenske by Karlstad, hvor han skulle købe chokoladekage, æg og æbler. 

Da han kom frem til kassen lød prisen på præcis 100 kroner. Han havde samlet mønter sammen hjemmefra, som han gerne ville af med, og derfor hev han 100 enkroner frem. 

Men så stoppede ekspedienten ham. 

- Du kan ikke forbyde mig, at betale med dem, sagde Kjell til ekspedienten, der ikke synes det var en god idé, og derfor insinuerede, at det var en form for provokation. 

- Jeg svarede ham, at det er svenske kroner, og at han ikke kunne forbyde mig at betale med dem, siger Kjell Åberg til Aftonbladet. 

Efter diskussionen forlod ekspedienten kassen og gik ud til sin chef i baglokalet. 

- Han kom så tilbage, og sagde at det var okay alligevel, siger Kjell, der synes det var en ydmygende situation. 

- Jeg følte mig ydmyget, og jeg synes ikke at man som en ældre syg pensionist skal behandles sådan i et supermarked. Jeg kan ikke acceptere det, når man har arbejdet og kæmpet hele sit liv, siger han til Aftonbladet. 

Aftonbladet har kontaktet Lidl-butikken i Karlstad for at høre om baggrunden til afvisningen af mønterne. 

- Jeg sagde til ham, at vi ikke kan tage imod så mange enkroner, fordi vores kasse er meget lille, og vi kan ikke gemme så mange mønter i vores boks, lyder forklaringen fra den butiksansatte, der afviste Kjell. 

Samtalen i baglokalet handlede angiveligt om at sikre, at der var det korrekte antal mønter.

- Vi har ingen regler om, at man ikke må betale med mønter, man må betale med det, man har. Men når kunder betaler med så mange mønter, skal kassen stå længe åben, og det øger risikoen for røveri, siger medarbejderen.

 

 

Dagens Gossip