75 personer fra den store hashaktion forbliver fængslet

Skrevet af admin

09/04/2014

Dagens topnyheder

Københavns Byret har onsdag forlænget en række varetægtsfængslinger i den opsigtvækkende sag om organiseret hashhandel i Pusherstreet på Christiania.

Københavns Politi skriver i en pressemeddelelse, at 19 af de 82 anholdte, der er sigtet i flere forskellige sager omhandlende salg af hash, alle har fået forlænget deres varetægtsfængsling i yderligere fire uger til 7. maj 2014.

Dermed har retten nu forlænget varetægtsfængslingen af 75 personer, efter at 29 personer tirsdag og 27 personer mandag blev sendt yderligere fire uger i fængsel.

Efter mange måneders efterforskning slog politiet 13. marts til i den største aktion nogensinde mod organiseret hashsalg i Pusherstreet på Christiania.

Omkring 80 personer blev anholdt, og flere end 150 adresser på Sjælland blev ransaget i jagt på hash, penge og bagmænd. I dagene, der fulgte, blev flere personer anholdt, og i alt sidder 82 altså nu fængslet som resultat af aktionen.

Blandt de mange anholdte var flere fuldgyldige medlemmer af rockergruppen Hells Angels. Et ledende medlem af rockergruppen begik efterfølgende selvmord i sin celle på Københavns Politigård.

Desuden blev en politimand anholdt i forbindelse med aktionen - en omstændighed, som Københavns Politi hidtil har afvist at kommentere. Man vil end ikke bekræfte, at en politimand er fængslet i sagen.

For de sidste arrestanter i sagen vil politiet kræve varetægtsfængslingen forlænget torsdag. Den sigtede betjent gik dog allerede i sidste uge frivilligt med til, at hans fængsling blev forlænget med fire uger.

/ritzau/