78-årige Blatter bekræfter: Klar til ny præsidentperiode

En fødselsattest, der efterhånden er 78 år gammel, er ingen hindring for Fifas præsident, Sepp Blatter.

Schweizeren bekræfter fredag, at han som ventet stiller op til en femte periode i spidsen for verdensfodboldforbundet, når Fifa skal vælge præsident i maj næste år.

- Jeg har meddelt eksekutivkomiteen, at jeg har accepteret ønsket fra forskellige forbund om, at jeg stiller op til valget, siger Sepp Blatter på en pressekonference ifølge nyhedsbureauet AFP.

Blatter har en lang Fifa-karriere bag sig og var generalsekretær, indtil han i 1998 afløste Joao Havelange på præsidentposten.

Men schweizeren har fået en del kritik gennem årene, og senest er Fifa blevet beskyldt for korruption i forbindelse med valget af Rusland og Qatar som værter for VM i henholdsvis 2018 og 2022.

Da Blatter vandt det seneste præsidentvalg i 2011, forsikrede han, at det ville blive hans sidste præsidentperiode, men han har i de seneste måneder gjort klart, at han har ombestemt sig.

Indtil videre er den eneste modkandidat den tidligere vicegeneralsekretær Jerome Champagne fra Frankrig.

Sepp Blatter vurderes på forhånd som stort set sikker på genvalg, efter at Uefa-præsident Michel Platini tidligere på året meddelte, at han ikke ville stille op.

DBU's formand Jesper Møller oplyste i den forbindelse, at det danske fodboldforbund ikke agter at støtte Blatter ved valget.

/ritzau/

 

Dagens Gossip