8-årige Andreas måtte ikke få Instagram: Det blev starten på en kæmpe succes

Andreas plagede sin far om at få en Instagramprofil, men hans far, Ole Hestås synes, at han var for ung. Men pludselig en dag, som et lyn fra en skyfri himmel, fandt han på et koncept og navnet "Kuddle", fortæller TV 2 Norge.

Ole ringede til to kammerater, som havde styr på kodning, programmering og design. En app var ved at blive en realitet.

Kuddle er en børnevenlig version af Instagram, hvor børn kan dele billeder og tegninger. Konceptet er så, at appen skal være helt mobbefri. Man kan se antal "likes" på et billede, men ikke hvem der har liket det. Når et barn deler et billede, så sendes en kopi også til forældrene. 

- Det var en af de vigtigste faktorer, at appen skulle være mobbefri. Derfor fjernede vi også muligheden for at kommentere på billederne,- fortæller Ole Hestås. 

Han er egentlig modstander af at børn bruger sociale medier, men han så et behov i markedet. 

- Børn ser op til de ældre unge, og de vil komme ind på de her platforme lige meget hvad,- fortæller Ole Hestås videre.

Medieekspert i Børnevagten, Torgeir Frøystein, siger, at de er meget positive for appen. Børn bruger nemlig de sociale platforme, og der er et stort pres på forældrene for at kontrollere det. Med en børnvenlig app lærer de at bruge sociale medier i et mere sikkert univers.

Andreas er selvfølgelig glad bruger af appen, hvor flere af hans skolekammerater også bruger det.

- Jeg kan lide at "like" billeder. Jeg deler også selv billeder, hvor jeg maler ansigter på mine fingre, eller er ting, jeg laver,- siger han.

Kuddle regner med at nå 1 million downloads i marts.

Du kan læse mere om appen her.

 

Dagens Gossip