8 afgørende forskelle på mænd og kvinder i sengen

Skrevet af Christina Ledertoug

423 uger siden

|

02/05/2016

Dagens topnyheder

Det norske site klikk.no har talt med en række ekspert om de seksuelle forskelle, der findes mellem mænd og kvinder.

De giver her deres bud på otte forskelle, som man bør kende, hvis man vil forstå sin partner bedre.

1. Mænd bliver hurtigere tændt

- Mænd tænder som et gasblus, mens kvinder tænder som en gammeldagskogeplade, siger  sexolog Gro Isachsen.

Hun mener, at nogle af årsagerne til en hurtigere tænding ligger i, at mændene har væsentlige større doser af tændings hormonet testosteron, end det kvinder har.

2. Mænd har oftere lyst

Familieterapeut og sexolog Thomas Johannesen fortæller, at det samme hormon også kan forklarer, hvorfor mænd oftere har lyst til sex, end kvinder har.

- Specielt i ungdommen producerer mænd relativt meget testosteron, det er med til at øge lysten til sex, siger han

Det vil dog aftage i takt med, at manden bliver ældre.

- Jeg oplever, at problematikken er modsat hos ældre par, hvor det er kvinden, der oftest har lyst, siger Thomas Johannesen.

3. Vi tænder på forskellige ting

- Desuden virker det som om, at næste alle mænd tænder på noget visuelt, mens det for de fleste kvinder er kærtegn og berøring, der tænder dem, siger Gro Isachsen.

Det giver Cecilie Kjensli, redaktør for sex- og samlivsmagasinet Cpunktet.no, hende ret i.

- Det er klart, at mænd har forskellige præferencer, men ting som bryster, miniskørt og høje hæle virker for de fleste mænd, siger hun.

Læs også: 8 ting, der gør en mand sexet

4. Samleje opleves forskelligt

En anden stor forskel er evnen til at nyde et samleje.

- Kvindens skede er næsten ufølsom, mens penis er uhyre følsom. Det skyldes, at skeden er en fødselskanal, og følelserne ville blive ulideligt smertefulde, hvis skeden havde lige så mange føleler som mandens penis, siger sexolog Gro Isachsen.

- Under samlejet får mænd stimuleret det mest følsomme sted på kroppen og de synes, at det er det bedste, de kan opleve. Desværre har de færreste kvinder den samme oplevelse, hvis de ikke samtidig får stimuleret klitoris, siger hun.

5. Mænd er søvnige efter sex

-Mænd bliver ofte meget søvnige efter sex, mens kvinden bliver frisk og vågen. Årsagen til det er, at mandens penis mister erektionen efter udløsning, mens kvindens skede holder på blodet en halv time efter orgasme, siger Gro Isachsen.

6. Kvinder har brug for renlige og rolige omgivelser

Kvinder er også oftest mere afhængige af rolige omgivelser, hvor hjemmet er i orden samt at der ikke er noget stress på jobbet, før hun er klar til at nyde sex.

- Kvinder har brug for overskud for at have lyst til sex, mens mænd beskriver, at de får overskud af at have sex, forklarer Thomas Johannesen.

Læs også: Kvinder, der dyrker meget sex, gør én ting anderledes end andre

7. Kvinder ønsker længere forspil

Ifølge Thomas Johannesen er det oftest sådan, at kvinder ønsker at bruge noget mere tid på forspil end mænd, før selve samlejet begynder.

- Kvinder tænder på kærtegn og ønsker ofte mere af det romantiske før samleje, siger han men understreger, at det ikke altid behøver at være sådan.

- Det at mænd altid er kåde og ikke trænger til forspil kan til dels være sandt, men det gælder ikke nødvendigvis for alle, uddyber han.

8. Det er lettere for mænd at have tilfældig sex

- Jeg vil vove den påstand, at så længe mænd ikke er for fulde, lykkes det for dem hver gang, de har sex. Det gør det næsten aldrig for kvinder, der har et one night stand, siger Cecilie Kjensli.

Hun mener også, at kvinder lægger flere følelser i, end mænd gør.

Det er derfor, det er så let at føle sig såret, når fyren fra festen aldrig ringer tilbage, forklarer hun.

Følg Dagens Frække for flere lignende artikler: