8 geniale ting, du kan bruge æblecidereddike til

Nogle produkter er fantastiske, fordi de gemmer på flere funktioner.
Æblecidereddike er et af dem. Det skriver Huffington Post.

Her følger en liste over de ting, du kan bruge den sure æblecidereddike til.

1. Giver rent og velduftende hus og bil
Drop rengøringsmidler fyldt med kemikalier - æblecidereddike er et fremragende desinfektionsmiddel, der dræber bakterier som eksempelvis E. Coli.
Når du bruger æblecidereddiken som rengøringsmiddel skal det fortyndes med vand, så man blander en del æblecidereddike med en del vand. Spray blandingen på en hård overflade og tør af med en klud. Lige som almindelig eddike kan æblecidereddike også hjælpe med at komme af med lugte, ved at efterlade en skål med æblecidereddike der, hvor lugten er værst indtil lugten forsvinder. Du kan bruge det som rengøringsmiddel i badeværelser, køkkener, eller endda i bilen.

2. Lindrer forbrændt og kløende hud.
Påfør æblecidereddike der, hvor du er blevet ramt af en brandmand, og du vil opleve en lindring af den brændende og kløende fornemmelse.
Man kan også tilsætte æblecidereddike i et badekar som lindring mod solbrændt hud eller gennemvæde en tot vat med æblecidereddike, og duppe det på forskellige insektbid.

3. God mod skæl og irriteret hovedbund
Æblecidereddike gør underværker for dit hår. Brug den til at bekæmpe skæl og kløende hovedbund ved at blande æblecidereddiken med vand, massere det ind i hovedbunden, lad det sidde i mindst 10 minutter, skyl derefter med vand. Æblecidereddiken regulerer pH-niveauer i hovedbunden og lindrer irritation.

Læs også: 10 fantastiske ting, du kan bruge eddike til

4. Sænker blodsukkeret
Adskillige undersøgelser har vist, at æblecidereddike kan have sundhedsmæssige fordele. En undersøgelse fra Arizona State University viste, at mennesker med insulinresistens, der drak æblecidereddike før måltider, havde sænket blodsukkeret efter måltidet. En anden undersøgelse har vist, at hvis man drikker æblecidereddike lige inden sengetid, falder blodsukkeret med 4-6 procent hos mennesker med type 2-diabetes. Det kan derfor være nyttigt for folk med diabetes eller dem, som ønsker en bedre balance i blodsukkeret at drikke små mængder af æblecidereddike. Dog skal du tale med din læge først, hvis du tager medicin for at kontrollere dit blodsukker.

5. Dulmer en halsbetændelse
Næste gang du mærker den kløende fornemmelse i halsen, som dukker op lige inde en halsbetændelse tager over kan du lindre smerter i halsen ved at gurgle æblecidereddike. Bland æblecidereddiken med en smule varmt vand og gurgl hver anden time eller deromkring. Syren i eddiken lægger sig som et lag i halsen og beskytter mod bakterier.

6. Bekæmper ukrudt
Befri din have for ukrudt og giv nyt liv til dine blomster og planter - det kan æblecidereddike også. Ufortyndet æblecidereddike vil tage sig af ukrudt uden at beskadige jorden. For nogle planter, især gardenias, azalea, hortensiaer og blåbærbuske, virker fortyndet æblecidereddike som gødning.

Læs også: Sådan skærer du en banan i stykker uden at skrælle den

7. Fjerner fodsved
Lugtende og svedige fødder efter en lang dag? Så kan æblecidereddike også hjælpe dig her. Lav et varmt fodbad og tilføj æblecidereddike i vandet. Udover at fjerne lugten af fodsved og rense dine fødder, er æblecidereddike også god til at afhjælpe fod - og neglesvamp.

8. Slut med dårlig ånde
Den bakteriedræbende egenskab, som æblecidereddike har, kan også bekæmpe dårlig ånde. Hvis du dagligt bruger den før omtalte gurgle-metode som mundskyld, kan du kysse dårlig ånde farvel.

 

Dagens Gossip